Krem Karamel
- 4 kişilik
Malzemeler:
- 125 ml. süt
- 125 ml sıvı krema
- 2 adet vanilya çubuğu
- 2 yumurta
- 2 yumurta sarısı
- 1 -1,5 çay bardağı ince toz şeker
Karamel için:
- 1 veya 2 çay bardağı ince toz şeker
- 4 yemek kaşığı su
* Isıya
dayanıklı sufle kapları vb.
Hazırlanışı:
1. Kalın
tabanlı çelik bir tencerede 1 veya 2 çay bardağı ince toz şekeri 2 veya 4 yemek
kaşığı su ilave ederek yüksek ısıda karamelize edin.
Şekerin karamelize olması esnasında tenceredeki şekerleri
karıştırmadan karamelize etmek gerekir
ya da sadece tahta kaşık kullanmanız önerilir.
Karamelize ederken şekerin yanmamasi gerekir.
Sıvı kıvama gelen karamelize şekeri bekletmeden fırına dayanıklı sufle
kapları vb. kaplara paylaştırınız.
2. Fırını önceden
180 derecede ısıtın.
3.Yumurta, yumurta
sarıları, 1 -1,5 çay bardağı ince toz şekeri tel çırpıcı ile çırpın.
4.Doğal vanilya
çubuğunu ortadan ikiye bölerek özünü bir bıçak yardımı ile çıkarın.
Süt, sıvı krema, vanilya çubuğu özü ve 1 adet vanilya çubuğunu orta ateşte
pişirin.
Vanilya çubuğunu çıkarın.
5. Şekerle
çırpılmış yumurtaları tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak vanilyalı süte
ilave edin ve süzgeç yardımı ile karamel
döşenmiş sufle kaplarına süzerek paylaştırın.
*Krem Karamelin daha kolay pişmesi için sufle kaplarının ağızları alüminyum
folyo ile kaplanabilir.
6. Derin bir
tepsiyi sufle kaplarının yan yüzeylerini de örtecek kadar sıcak su ile doldurun.
Krem Karamelli sufle kaplarını içerisinde su bulununan tepsiye yerleştirip, krem karamel sertleşene kadar, yaklaşık 30 – 45 dakika pişirin.
Pişen krem karameli sufle kaplarında soğutup, krem karamelli sufle
kaplarını 3 - 4 saat kadar daha buzdolabında bekletin.
Sufle kaplarındaki krem karameli kısa bir süre, içerisinde sıcak su bulunan
tencereye daldırıp servis tabaklarına ters çevirerek yerleştirin.
Taze nane yaprakları vb. ile krem karameli süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com