Sakızlı Ay
Kurabiye
Malzemeler
- 200
tereyağı /margarin
- 1 küçük
kahve fincanı ayçiçek yağı
- 2 adet
yumurta sarısı
- 2
küçük kahve fincanı ince tozşeker
- 4
yemek kaşığı süt
- 1
paket vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 1 -1,5
yemek kaşığı sakızlı muhallebi tozu
- 3 -3,5
su bardağı elenmiş un
İç Malzeme:
- 1
paket sakızlı muhallebi
- 1
tatlı kaşığı tereyağı / margarin.
- 1
yemek kaşığı yeşil fıstık tozu
Süslemek için:
- Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
1. Derin bir kaba
tereyağı /margarini küp şeklinde doğrayın.
Ayçiçek yağı, yumurta sarıları, vanilya şekeri , 1 fiske tuz ve ince toz şekeri
de ilave edip çırpıcının hamur karıştırma uçlarıyla şekerler eriyene kadar
malzemeleri karıştırın.
Sakızlı muhallebi tozu ve elenmiş 3 su bardağı unu da karışıma ekleyerek el
veya çırpıcının hamur karıştırıcı uçlarıyla kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz
bir sakızlı ay kurabiye hamuru hazırlayın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az olması durumunda bir miktar daha un
eklenebilir.
Sakızlı ay kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sararak yaklaşık 5 - 6 saat buzdolabında dinlendirin.
2. Küçük bir
tencerede 1 paket sakızlı muhallebi tozunu paketin üzerindeki tarif uyarınca
ancak süt miktarının paketin üzerindeki tarifin yarısı olacak şekilde pişirin.
Pişen sakızlı muhallebiyi 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin ile karıştırıp
soğuması için dinlendirin.
Sakizlı muhallebiyi 1 yemek kaşığı kadar toz yeşil fıstık ile karıştırıp
çırpıcının yüksek devri ile kısa bir süre çırpın.
3. Sertleşen sakızlı ay kurabiye hamurunu istenilen kalınlıkta açın, yaklaşık
12 -13 cm
çapında bir kurabiye kesme kalıbı veya cam kase ağzı vb. ile sakızlı ay
kurabiye kalıpları kesin.
Daire şeklinde kesilen sakızlı ay kurabiye kalıplarının orta kısımlarına 1
yemek kaşığı yeşil fıstıklı sakızlı muhallebi yerleştirip yarım ay şeklinde
kapatın.
Yarım ay şeklinde hazırlanan sakızlı ay kurabiyelerin üzerine tekrar ince
olarak hazırlanmış yıldız yaprak vb. kurabiye kalıplarıyla kesilmiş hamurlar
yerleştirilebilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sakızlı ay kurabiyeleri yaklaşık 20
-25 dakika kurutmadan pişirin.
Sakızlı Ay
Kurabiyeleri henüz sıcak iken bol pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com