Malzemeler:
- ½ litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 çay bardağı ince toz şeker
- ½ su bardağı ince irmik
- 1 yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 4-5 damla limon aroması
- 1 paket kaymak tadında şanti (200 ml süt için)
- 2 -3 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
- Doğal ince esmer şeker
- Frenk üzümü vb. meyveler
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1. Derin
bir kapta 2 adet yumurta sarısı ve 2 çay bardağı ince toz şekeri çırpıcının
orta devri ile krema haline gelinceye kadar çırpın.
Uygun bir tencerede ve orta ateşte süt, krema halinde çırpılmış şekerli yumurtalar ve
irmiği tahta bir kaşıkla karıştırarak irmikli bir muhallebi hazırlayın.
Sıcak irmikli muhallebiyi ocaktan alıp 1 yemek kaşığı
tereyağı / margarin ile karıştırın.
Limon kabuğu rendesi, limon aroma ve sıvı kremayı da
irmikli tatlıya ekleyip kısa bir süre daha tahta kaşıkla malzemeler birbirine
karışana kadar karıştırın.
2.
Kaymak tadında şantiyi paketin üzerindeki tarif uyarınca 200 ml. süt ve 2-3 yemek
kaşığı pudra şekeri ile çırpıp daha önceden hazırlanan irmik tatlısı ile kısa bir süre daha çırpıp
fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.
Kaselerdeki kaymak tadında irmik tatlısını soğuması için
bir süre dinlendirin.
3. Kaselerin
üzerine 1 veya 2 yemek kaşığı kadar doğal ince esmer şeker serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırının üst bölümünde şekerler
eriyene kadar kaymak tadında irmik tatlısını fırınlayın.
Kaymak tadında irmik tatlısını frenk üzümü vb.
meyveler ve pudra sekeri ile süsleyip sıcak
servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com