Cevizli Baklava
*Hazır Baklavalık Yufka ile Cevizli Baklava
Malzemeler:
- 500
gr. hazır baklavalık yufka (12 adet)
- 250 gr. tereyağı
- 400 gr. ceviz içi
- 2 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 fiske tarçın
Şerbet
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı ince toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
Şerbetin
hazırlanışı:
- 4 su bardağı su ve 4 su bardağı ince toz şekeri koyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatıp, 1 çay kaşığı kadar limon suyu ekleyin. Şerbeti soğuması için dinlendirin.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta dövülmüş ceviz içi, tarçın ve iki yemek kaşığı ince toz şekeri karıştırın.
Küçük bir tencerede 125 gr. tereyağını eritin.
Dikdörtgen şeklindeki derin bir fırın tepsisinin
tabanını ve yanlarını bir fırça ile yağlayın.
Çalışma tezgahında hazır baklavalık yufkaları yayıp
yağlanmış tepsinin büyüklüğü ölçüsünde tepsinin tabanına iki adet yufka yayın.
* Hazır baklavalık yufkayı her kullanımdan sonra
kurumaması için üzerini örtün.
*Yufkaları tepsinin büyüklüğü ölçüsünde yerleştirip fazlalıkları
bir bıçakla yardımıyla kesin.
1 -2 yemek kaşığı kadar hazırlanan ceviz içi, daha
sonra da bir mutfak fırçasıyla eritilmiş ılık tereyağını serpiştirin.
İki adet hazır baklavalık yufka üzerine ceviz içi ve tereyağı serpiştirme işlemini
yufkalar ve malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
Bir bıçak yardımı ile tepsiye döşenen cevizli
yufkaları baklava dilimleri veya kare seklinde dilimleyin.
125 gr. tereyağını eritip sıcak tereyağını, cevizli
baklavaların üzerinde eşit ve kuru yer kalmayacak şekilde gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 40– 45 dakika kadar ve cevizli baklavalar
altın sarısı rengini alana kadar pişirip cevizli baklavayı 1 -2 dakika
dinlendirin.
Cevizli baklavaları daha önceden hazırlanan şerbet ile
şerbetleyin.
Öğütülmüş yeşil fıstık ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!