Malzemeler
Tost:
- 6 adet
tost ekmeği
- 2 adet
yumurta
- 1
fiske tuz
- 1
tutam ince toz şeker
- 1
tutam tarçın
Karaorman Meyveli Sos:
- 1 kase
karaorman meyveleri
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- Yarım
tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1
tutam tarçın
Süslemek için:
- Pudra
şekeri
- Taze
nane yaprağı
Hazırlanışı:
1. Derin
bir kapta yumurtaları, tuz, ince toz şeker ve tarçın ekleyip bir çatal yardımıyla
çırpın.
Tost ekmeklerinden kalp şeklinde vb. kurabiye kesme kalıplarıyla
şekiller çıkarın.
Kalp tostları ve küçük kalpleri kısa bir süre iki
tarafı eşit olacak şekilde çırpılmış yumurtada bekletip, tereyağı ile hafif yağlanmış
tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tostları altın
sarısı renginde fırınlayıp kızartın.
2. Küçük
bir tencerede karaorman meyvelerini,
yarım çay bardağı portakal suyu , 2 yemek kaşığı ince toz şeker ve 1 paket
vanilya şekeri ile kısa bir süre pişirin.
Yarım tatlı kaşığı kadar mısır nişastasını, 1 -2 yemek
kaşığı karaorman meyveli sos ile pürüzsüz hale gelene kadar karıştırıp , portakal
suyu ile pişen karaorman meyveli sosa ekleyip kısa bir süre daha hafif koyulaşana
kadar pişirin.
Karaorman meyveli sosu tarçın ile tatlandırın.
Kızarmış kalpli tost ekmekleri ve küçük kalpleri pudra
şekeri ile süsleyip karaorman meyveli sosla servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com