Çikolatalı Baton
Kütük Pasta
Malzemeler:
- 5 adet
yumurta (M)
- 250
gr. tereyağı / margarin (oda sıcaklığında)
- 3 çay bardağı ince toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 1
fiske tuz
- 5 -6
damla rum aroma (isteğe bağlı)
- 5 -6
damla limon suyu
- 1
yemek kaşığı tuzsuz badem tozu
- 150
gr. elenmiş un
- 100
-110 gr. elenmiş mısır nişastası
- 100
gr. rendelenmiş bitter çikolata
- 200
gr. bitter çikolata
- Pasta süsleme şekerlemeleri vb.
Hazırlanışı:
1.Yumurta sarılarını
ve beyazlarını ayırın.
2. Derin bir kapta yumurta
beyazları, 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile çırpın.1
çay bardağı ince toz şekeri de kar halinde çırpılan yumurta aklarına yavaş
yavaş ekleyip şekerler eriyene ve yumurta akları sertleşip kar halini alana kadar
çırpma işlemine devam edin.
Kar halinde çırpılan yumurta aklarını dinlenmesi için kısa bir süre buzdolabında
bekletin.
3. Derin bir kapta
250 gr. oda sıcaklığındaki tereyağını /margarini, 1 paket vanilya şekeri ve 2
çay bardağı ince toz şekeri ile köpürene ve krema halini alana kadar çırpıcının
yüksek devri ile çırpın.
Şekerle çırpılan tereyağlı /margarinli kremaya yumurta sarılarını tek tek
ekleyip çırpma işlemine şekerler eriyene ve pürüzsüz bir krema elde edene kadar
devam edin.
Limon suyu ve rum aromayı ekleyip tahta bir kaşıkla kremayı karıştırın.
Elenmiş un, elenmiş mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı tuzsuz badem tozunu
şeker ve yumurta sarısıyla çırpılan
kremaya ekleyip malzemeler birbirinin içine geçene kadar kısa bir süre daha
kütük pasta hamurunu çırpın.
4. Daha önceden çırpılan
yumurta aklarını baton kütük pasta hamuruna ilave edip pasta karıştırma
spatulası ile, yavaş hareketlerle ve geniş açılarla baton kütük pasta hamurunu
karıştırın.
5. Baton kek
kalıbının tabanını ve yanlarını yağlayın. Yaklaşık üç yemek kaşığı kadar Baton
Kütük Pasta hamurunu kalıbın tabanına döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 -200 derecelik fırında yaklaşık 7-8 dakika kadar tabana
döşenen hamuru pişirin.
İlk katın üzerine rendelenmiş bitter çikolata serpiştirip tekrar üç yemek kaşığı
baton kütük pasta hamurunu kalıba döşeyin ve 7-8 dakika kadar daha ikinci katın
pişmesini bekleyin.
Baton Kütük Pasta hamuru ve rendelenmiş bitter çikolatalar bitene kadar
aynı işlemi tekrar edin.
6. Baton Kütük
Pastayı benmari usulü eritilmiş bitter çikolata kaplayıp, pasta süsleme şekerlemeleri
vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com