Kahveli Puding
& Kremalı Ekler
Malzemeler:
Ekler :
- 200
ml. su
- 60-70
gr. tereyağı /margarin
- 2 adet
yumurta (M)
- 1
fiske tuz
- 1 çay
kaşığı ince toz şeker
- 1
paket vanilya şekeri
- Yarım
limon kabuğu rendesi
- 200
-210 gr. elenmiş un
Kahveli Puding:
- 1 su
bardağı + 4 yemek kaşığı süt
- 1
paket vanilyalı puding
- 4-5
yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 -1,5
yemek kaşığı granül kahve / nescafé vb.
- 2 çay
kaşığı kakao
- 20 gr.
tereyağı /margarin
- 1 adet
yumurta sarısı
- 2-3
damla rum aroma (isteğe bağlı)
Krema
- 250
gr. sıvı krema veya krem şanti
- 2 -3
yemek kaşığı pudra şekeri
- 1
paket krema sıkıştırıcısı
Hazırlanışı:
1.Uygun bir tencerede su, tereyağı,1 fiske tuz, 1 paket vanilya şekeri,
limon kabuğu rendesi ve 1 çay kaşığı ince toz şekeri orta ateste ısıtın.
Elenmiş unu ısınan suya boşaltıp tahta bir kaşıkla ekler hamurunu tencereye
yapışmayacak kıvama gelinceye kadar geniş açılarla döndürerek karıştırın.
Hazırlanan ekler hamurunu ocaktan alıp soğuması için dinlendirin.
Ekler hamuruna yumurtaları tek tek ekleyip çırpıcının orta devri ile hamuru
kısa bir süre çırpın.
Ekler hamurunu tekrar tahta bir kaşıkla karıştırıp kısa bir süre
dinlendirin.
Ekler hamurunun pürüzsüz ve parlak renkli ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvamında
olması gerekmektedir.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
Krema sıkma torbasının ucuna daire şeklinde geniş çaplı (2,5 cm ) bir uç yerleştirin.
Ekler hamurunu krema sıkma torbasına yerleştirin.
Yanmaz kağıt döşeli fırın tepsisine yaklaşık 10-12 cm uzunluğunda ve aralıklar
bırakarak ekler hamurunu sıkın.
Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika ekler bisküviler
altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
Ekler bisküvileri piştikten sonra soğuması için dinlendirin.
Soğuyan ekler bisküvileri yataytan ikiye bölün.
2. Küçük bir tencerede 1 su bardağı süt ve 4 -5 yemek kaşığı ince toz şekeri
pişirin.
Ayrı bir kasede granül kahve , puding tozu, kakaoyu 4 yemek kaşığı süt ile karıştırıp pişen şekerli
süte ilave edin.
Kahveli pudingi sürekli karıştırarak pişirip kısa bir süre dinlendirin.
Yumurta, rum aromayı (isteğe bağlı olarak) ekleyip pudingi kısa bir süre
daha çırpıcının orta devri ile çırpın.
Tereyağını da kahveli pudinge ekleyip çırpma işlemini tekrarlayın.
Pürüzsüz bir görünüm için kahveli pudingi ince telli bir mutfak süzgeci ile
tekrar baska bir kaba süzün.
3. Sıvı kremayı, 2- 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 paket krema sıkıştırıcısı
ile çırpıcının hızlı devri ile çırpın. Krem şanti kullanılacaksa paketin
üzerindeki tarif uyarınca krem şantiyi hazırlayınız.
4. Ekler bisküvilerin tabanı krema ile doldurun, kremanın üzerine 1 çay
kaşığı kadar kahveli puding yerleştirin.
Ekler bisküvilerin üzerini kapatıp kahveli puding ve pudra şekeri ile kremalı
eklerleri süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com.