Çikolatalı
Kurabiye
Malzemeler:
- 80 gr. tereyağı / margarin
- 1 çay bardağı ince toz şeker (80 gr.)
- 1 çay bardağı doğal esmer şeker (80 gr.)
- 1 adet yumurta (M)
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2 - 2,5 çay bardağı elenmiş un
- 2 yemek kaşığı badem tozu / fındık tozu
- 100 gr. damla çikolata
Hazırlanışı:
Derin bir kapta
tereyağı / margarin, ince toz şeker ve doğal esmer şekeri çırpıcının
yüksek devri ile şekerler pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
1 adet yumurta ve 1 paket vanilya şekerini de çikolatalı
kurabiye hamuruna ekleyip çırpma işlemine malzemeler krema halini alana kadar devam
edin.
Tuz, elenmiş un, kabartma tozu, badem tozu veya fındık
tozunu da çikolatalı kurabiye hamuruna ekleyip kısa bir süre daha malzemeler
birbirinin içine geçene kadar karıştırın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa
bir miktar daha un ekleyin.
Çikolatalı kurabiye hamuruna damla çikolataları
ekleyip tahta bir kaşıkla hamuru karıştırın.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
1 tatlı kaşığı kadar çikolatalı kurabiye hamurunu aralıklar
bırakarak tepsiye sıralayın.
Çikolatalı kurabiyeleri aralıklar bırakarak tepsiye sıralamak
gerektiğinden aynı işlemi iki üç kez hamur bitene kadar tekrarlamanız
gerekebilir.
Çikolatalı kurabiyeleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dakika
kadar pişirin.
Pişen çikolatalı kurabiyeleri dinlenmesi için soğutup yanmaz kağıttan ayırın.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com