Mini Brownie
Malzemeler:
- 4 adet
yumurta
- 1
yemek kaşığı tereyağı / margarin
- 1 su bardağı ince doğal esmer şeker
- 2-3
paket vanilya şekeri
- 1 çay
kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
- 2
yemek kaşığı kakao
- Yarım
çay kaşığı tarçın
- 250-300
gr. elenmiş un
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
- 125
gr. ceviz içi
- 100
ml.kadar soğuk su
Süslemek için:
- Tarçın,
- Beyaz çikolata
kuvertür / bitter kuvertür vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 3 adet yumurta, 2 -3 paket vanilya şekeri ve doğal esmer şeker
ve kakaoyu çırpıcının hızlı devri ile şekerler
eriyene ve pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın.
Tereyağını / margarini hafif eritip soğutun.
Ayrı bir bardak veya kapta erimiş tereyağı / margarin ile 1 adet yumurtayı karıştırın , karışımı 200 ml.ye tamamlanacak şekilde
soguk su ile tamamlayın.
Tereyağı, su, yumurtalı karışımı daha önceden çırpılan brownie hamuruna
ekleyip kısa bir süre daha brownie hamurunu çırpın.
Elenmiş un, mısır nişastası, kabartma tozu ve tarçını Mini Brownie hamuruna
ekleyip tahta bir kaşıkla malzemeler birbirinin içine geçene kadar mini brownie
hamurunu karıştırın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 kaşık kadar
daha un eklenebilir.
İri kıyılmış ceviz içini de hamura ekleyip tekrar kısa bir süre daha mini
brownie hamurunu karıştırın.
Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyip (yaklaşık 33 cm x 37cm) Mini Brownie
hamurunu döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 -185 derecelik fırında, 20-25 dakika kadar Mini
Brownie`yi pişirin.
Mini Brownie`yi soğuması için dinlendirip daha sonra kare veya üçgen şeklinde
mini Brownie`ler kesin.
Mini Brownie`leri tarçın, benmari usulü eritilmiş bitter / beyaz çikolata
kuvertür vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com