Malzemeler:
- 250
-350 gr. un
- 250
gr. pudra şekeri
- 140
gr. tereyağı / margarin
- 1 adet
yumurta
- 1,5
çay bardağı badem tozu
- 1
tatlı kaşığı tarçın
- 1 -1,5
yemek kaşığı kakao
Süslemek için:
- Tarçınlı
Bisküvi sos : Pudra şekeri , sıcak su, limon suyu, tarçın
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 250 gr. un ve 250
gr. pudra şekerini eleyin.
Elenmiş pudra şekerli unun ortasını açarak küp şeklinde doğranmış tereyağı /
margarin ve 1 adet yumurtayı ekleyin.
Hızlı hareketlerle ve soğuk el ile tarçınlı bisküvi hamurunu malzemeler
birbirinin içine geçene kadar yoğurun.
100 gr. elenmiş un, yarım çay bardağı badem tozu, kakao ve 1 tatlı kaşığı tarçını
hamura ilave edip kulak memesi yumuşaklığında , pürüzsüz tarçınlı bisküvi
hamurunu hazırlayın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar
daha un ilave edilebilir.
Hazırlanan tarçınlı bisküvi hamuruna yarım çay bardağı badem tozu ilave
edip son kez kısa bir süre hamuru
döndürerek yoğurun.
Tarçınlı bisküvi hamurunu temiz bir folyoya sarıp dinlenmesi için 1 saat
buzdolabında bekletin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.
*Dinlenen bisküvi hamurunu çalışma tezgahına alın, kolay çalışabilmek için
hamuru üç eşit parçaya bölünüz.
Yaklaşık 6,5 cm
çapında yuvarlak kurabiye kesme kalıbı ile tarçınlı bisküviler hazırlayın.
Yıldız şeklinde pasta süsleme ucu ile tarçınlı kurabiyelerin üzerine şekiller
verin.
Tarçınlı bisküvileri önceden ısıtılan fırının orta bölümünde yaklaşık 20
-25 dakika kurutmadan pişirin.
Tarçınlı bisküvileri soğuması için dinlendirin.
Tarçınlı bisküvi sosu için küçük bir
kasede 4 -5 yemek kaşığı pudra şekeri , 1
çay kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı kadar sıcak suyu pürüzsüz hale gelene
kadar karıştırın. Hazırlanan pudra şekerli sosa 1 -2 çay kaşığı tarçın ilave
edip kısa bir süre daha karıştırarak tarçınlı bisküvi sosunu hazırlayın.
- Hazırlanan
bisküvilerin tamamı tarçınlı pudra şeker sosu ile kaplanmak isteniyorsa iki
ölçü sos malzemesi kullanınız.
Tarçınlı bisküvilerin bir kısmını veya tamamını sosla kaplayın.
Sosun donması için tarçınlı bisküvileri soğuk bir ortamda 1 -2 saat
bekletiniz.
Bir fiske pudra şekeri veya tarçın ile
tarçınlı bisküvileri tekrar süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com