Islak Havuçlu
Kek
Malzemeler:
- 180
-200 gr. tereyağı / margarin
- 4 adet
yumurta
- 1 su bardağı ince toz şeker
- 2 - 2,5
su bardağı elenmiş un
- 100
gr. badem tozu
- 1
yemek kaşığı mısır nişastası
- 1
fiske tuz
- 1
paket vanilya şekeri
- 3 çay
kaşığı kabartma tozu
- Yarım
tatlı kaşığı tarçın
- Bıçağın
ucuyla karanfil
- 4 -5 adet
orta büyüklükte havuç
- Yarım
adet portakal suyu
Süslemek için:
- Yarım
portakal suyu
- 3-4
adet orta büyüklükte havuç
- Pudra
şekeri
- 100
gr. beyaz blok kuvertür çikolata
- Mısır
unu
Şerbeti için:
- Yarım
su bardağı su
- Yarım su bardağı ince toz şeker
- 1 adet tarçın çubuğu
Hazırlanışı:
1. 4
– 5 adet orta büyüklükteki havucu
temizleyin, ince olarak rendeleyin.
İnce Havuç rendesini yarım adet portakal suyu ile
ıslatıp daha sonra kullanılmak üzere bekletin.
2. Derin
bir kabın içerisinde oda sıcaklığındaki tereyağı / margarin, ince toz şeker, vanilya
şekeri, 1 fiske tuz, karanfil , tarçın çırpıcının orta devri ile şekerler
eriyene ve krema halini halana kadar çırpın.
Yumurtaları tek tek hamura ekleyerek her yumurta için
yaklaşık 3 - 4 dakika Islak Havuçlu Kek
hamurunu köpürene ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
3. Portakal
suyu ile ıslatılan ince havuç rendesinin elinizle sularını sıkın.
4. 2
-2, 5 su bardağı elenmiş un, kabartma tozu, badem tozu ve mısır nişastası ve
suyu sıkılmış ince havuç rendesini Islak
Havuçlu Kek hamuruna ekleyip tahta bir kaşık vb. ile hamuru malzemeler
birbirinin içine girene kadar kısa bir süre karıştırın.
*Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar
daha un eklenebilir.
5. Eritilmiş
tereyağı / margarin ile kek kalıbını yağlayın ve mısır unu kullanarak kalıbı
unlayın.
Islak Havuçlu Kek hamurunu yağlanmış ve mısır unu ile unlanmış olan kalıba
döşeyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.
Islak Havuçlu Keki soğuması için dinlendirip kalıptan çıkarın.
6. Küçük bir
tencerede 1 adet tarçın çubuğu, yarım su bardağı su, 1 yemek kaşığı portakal
suyu ve yarım su bardağı ince toz şeker
ile şerbet hazırlayın.
Tarçın çubuğunu çıkarın.
Hazırlanan şerbeti ılıtın.
Islak Havuçlu Kekin dış yüzeyini püskürtme yöntemi vb. ile şerbet ile ıslatın.
* Daha sonra kullanılmak üzere 1 -2 yemek kaşığı tarçınla pişen şerbetten
ayırınız.
7. Islak Havuçlu
Keki süslemek için;
3 -4 adet
orta büyüklükteki havucu ince olarak rendeleyin.
İnce havuç rendesini portakal suyu ile ıslatın.
İnce havuç rendesinin elinizle sularını bir kaba sıkın.
Taze sıkılmış havuç suyunu 1 - 2 yemek kaşığı tarçın
kokulu şerbet ile karıştırıp kısa bir süre kaynatın.
5 -6 yemek kaşığı pudra şekeri ve 3 -4 yemek kaşığı sıcak havuç suyu ile koyu kıvamda
havuçlu bir sos hazırlayın.
Sosun kıvamını ve miktarını belirleyebilmek için daha
fazla pudra şekeri veya daha fazla sıcak havuç suyu kullanılabilir.
Havuçlu sos ile Islak Havuçlu Kekin üzerini arzu edilen şekilde
kaplayın.
Beyaz blok kuvertür çikolatayı benmari usulü eritip havuçlu
sosla kaplanan Islak Havuçlu Kekin üzerini tekrar kaplayın, rendelenmiş taze havuçlar vb. ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com