Tahinli Tekerleme , Kirazım Şekerleme
Malzemeler:
- 250gr. Tereyağı (margarin)
- 1,5 çay fincanı ince toz şeker
- 3 yumurta sarısı
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 fiske karanfil tozu
- 1 fiske tuz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- 100 gr. kurutulmuş karışık meyve şekeri
Süslemek için:
- 200 gr. Bitter Çikolata
- 50 gr. Kiraz şekerleme / Kokteyl Kirazı
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (margarin), ince toz şeker ve vanilya şekeri, karanfil tozu, tahin ve yumurta sarılarını bir fiske tuz ile çırpıcının hamur karma uçlarıyla veya elinizle pürüzsüz adeta bir krema elde edene kadar yaklaşık 5–6 dakika yoğurun.
Hamura elenmiş unu ilave edip çırpıcını hamur karıştırma uçlarıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Unun kalitesine göre hamurun çok yumuşak olduğunu gözlemlerseniz bir miktar daha un ilave edilebilir.
Kurabiye hamurunu 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru iki veya üçe bölün. Çalışma tezgâhında her bezeyi elinizle uzunlamasına yuvarlayarak yaklaşık 4–5 cm çapında rulo yapın.
Dikdörtgen şeklindeki fırın tepsisine yanmaz bir kâğıt döşeyin.
Bıçakla rulo şeklini verdiğiniz hamurdan istediğiniz kalınlıkta
(Örnek: 2,5 -3 cm )kurabiye dilimler (tekerler) kesin.
*Kestiğiniz kurabiye dilimlerini bıçakla kestiğiniz yön taban olacak şekilde / tepsinin üzerine gelecek şekilde tepsiye aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yaklaşık 15 – 20 dakika kadar pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğuması için dinlendirin.
Bitter çikolatayı benmari usulü eritip “Tahinli Tekerleme, Kirazım Şekerleme Kurabiyelerin” üzerini çikolata ile kaplayın.
Üzerini kiraz şekerlemeleri ile süsleyin.
Tahinli Tekerleme
Kirazlı Şekerleme
Misafirler gelmeden kurabiyeleri sakın sen yeme!
Mükemmel, doyumsuz bir lezzet..
Afiyet olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlılar.com