Malzemeler:
- 700 -800 ml. süt
- 125 gr. pirinç
- 1 adet vanilya çubuğu
- 2,5 - 3 çay bardağı ince toz şeker
- 1 -1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 – 1,5 yemek kaşığı sakız macunu
- 15 -20 adet taze nane yaprağı
Hazırlanışı:
125 gr. pirinci yıkayın.
500 ml suyun içerisinde pirinçleri pişirip suyunu
süzün.
*Pirinci süzerken 1 küçük kahve fincanı kadar pirinç suyunu ayırın.
Ayrı bir kapta 100 ml. süt, önceden ayrılan 1 küçük
kahve fincanı pirinç suyunu taze nane yapraklarını, 1-1,5 yemek kaşığı sakız macununu ve 1- 1,5
yemek kaşığı nişastayı blender yardımı ile nane yaprakları pürüzsüz hale gelene
kadar çekip bekletin.
700 ml. süte, vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölerek
vanilya özünü ve ince toz şekeri ilave edip orta ateşte şekerli sütü hafif pişirin.
Pişen süte daha önceden haşlanan pirinçleri ilave edip
tekrar sürekli karıştırarak orta ateşte sütlacı pişirin.
Sakız macunu ve nane ile ezilen nişastalı sütü bir
süzgeç yardımı ile süzerek sütlaca ilave edip kısa bir sure daha naneli sakız
macunlu sütlacı pişirin.
Vanilyalı dondurma ve taze nane yaprakları ile “Nane, Sakız
Sütlacı” sunun.
Naneli Sütlaç
Sakızlı Sütlaç
Nane Sakızlı Sütlaç
Nane Sakız Sütlaç
Nane sevenlere Sakızlı Sütlaç
Ve dondurma
Harikaa!
Afiyet olsun , kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com