Espresso Krem Çikolata
Malzemeler:
- 4 adet
yumurta (M)
- 200
gr. bitter çikolata
- 2
yemek kaşığı sıcak espresso
- 2 – 2,5
küçük kahve fincanı toz şeker
- 1 -2
yemek kaşığı pudra şekeri
- 1
fiske tuz
- 1 adet
doğal vanilya çubuğu özü
- 150
gr. sıvı krema
- 2 adet
yaprak jelatin
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın.
Yumurta beyazlarını, 1 fiske tuz ve
yarım doğal vanilya çubugu özü ile çırpıcının yüksek devri ile yumurta
beyazları sertleşene, kar halini alana kadar çırpıp bekletin.
200 gr. bitter çikolatayı benmari usulü , sıcak su bulunan bir kabın
üzerinde eritin.
2 yemek kaşığı sıcak espressoyu eriyen çikolataya ekleyip karıştırın,
ılıması için bekletin.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, 2 – 2,5 küçük kahve fincanı toz şeker ve
yarım doğal vanilya çubuğu özü ile şekerler eriyene ve açık sarı renkte bir krema
elde edene kadar çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
Espressolu çikolatayı 1`er tatlı kaşığı olmak üzere şekerli yumurta sarıları
ile çırpıcının yüksek devri ile espresso çikolatalı malzeme bitene kadar ve pürüzsüz
çikolatalı bir krema elde edene kadar çırpın.
Daha önceden kar halinde çırpılan yumurta beyazlarını krem çikolataya ekleyip
mutfak spatulası ile genis açılarla ve yavaş hareketlerle espressolu krem
çikolatayı karıştırın.
150 gr. sıvı kremayı 2 yemek kaşığı
pudra şekeri ile çırpıcının yüksek devri ile çırpıp espressolu krem çikolataya
ekleyin, yavas hareketlerle espressolu krem çikolatayı karıştırın.
2 adet yaprak jelatini yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde
bekletin.
Eriyen jelatinlerin suyunu el ile sıkın.
Küçük bir tenceye 1 -2 yemek kaşığı hazırlanan espressolu krem çikolata ve
jelatinleri ekleyip kısık ateşte jelatinleri eritin.
Eriyen krem çikolatalı jelatinleri Espressolu Krem Çikolataya ekleyip kısa
bir süre Espressolu Krem Çikolatayı karıştırın.
Espressolu Krem Çikolatayı kadeh, cam bardak vb. kaplara paylaştırın.
Espressolu Krem Çikolatayı yaklaşık 2 -3 saat buzdolabında bekletip servise
sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com