Bisküvi Kahve Panna Cotta
* 4 - 6 kisilik
Malzemeler:
- 400 ml. sıvı krema
- 4 - 4,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 4 - 5 adet yaprak jelatin
- 4 adet kakaolu Petit
Beurre Bisküvi
- 1 tatlı kaşığı toz
filtre kahve
Süslemek
için:
- 150 -200 ml. sıvı
krema
- 1 tatlı kaşığı
pudra şekeri
- 1 , 5 paket sıvı
krema sıkıştırıcı toz
- 50 gr. bitter çikolata
rendesi
- 1 -2 tatlı kaşığı
karamel sos *hazır
- Taze nane
yaprakları
*Sıvı krema yerine
krem şanti kullanılabilir.
Hazırlanışı:
Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir
kabın içinde bekletin.
Küçük bir tencerede sıvı krema, toz şeker ve vanilya
şekerini orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin.
Sıcak şekerli kremayı kısa bir süre dinlendirin.
Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın.
Ayrı bir küçük bir tencerede jelatinleri ve ılık kremadan
beş altı kaşık ilave ederek kısık ateşte eritin.
Eriyen jelatinleri daha önceden pişirilen şekerli sıvı
krema ile karıştırın.
4 adet kakaolu bisküviyi toz haline getirip, toz filtre
kahve ile harmanlayın.
Küçük cam kavanoz , kup vb. kaplara kahve tozu ile
karıştırılmış bisküviyi paylaştırın.
Daha önceden hazırlanan Panna Cottadan 2 – 3 yemek
kaşığı alarak bisküvilerin üzeri ıslananıp kaplanacak kadar kaplara paylaştırın.
Panna Cotta ile ıslanmış bisküvilerin bulunduğu cam
kavanoz , kupları vb. yaklaşık yarım saat derin dondurucuda bekletin.
Küçük cam kavanozları , kupları derin dondurucudan çıkarıp artan Panna
Cotta ile bisküvilerin üzerini tekrar kaplayın.
Bisküvi Kahve Panna Cottayı yaklaşık 4 -5 saat buzdolabında
sertleşene kadar bekletin.
Sıvı kremayı, pudra şekeri ve sıvı krema sıkıştırıcı toz
ile çırpıcının yüksek devri ile çırpın.
*Sıvı krema yerine krem şanti kullanılabilir.
Krem şantiyi paketin üzerindeki tarif uyarınca hazırlayınız.
Sertleşen
Bisküvi Kahve Panna Cotta tatlısının üzerini çırpılan sıvı krema, karamel sos,
toz bisküvi, çikolata rendesi ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com