Çikolatalı
Bisküvi
Malzemeler
- 30 - 40 adet Petit Beurre Bisküvi
- 200 gr. bitter veya sütlü kuvertür çikolata
- 225 gr. tereyağı veya margarin
- 8 yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri
- 1 fiske tarçın
Süslemek
için:
- Kırık Antep Fıstığı vb.
Hazırlanışı:
1. 225 gr. küp şeklinde
doğranmış tereyağı / margarin ve 200 gr. bitter veya sütlü çikolatayı sıcak su
bulunan bir tencerenin üzerinde benmari usulü orta ateşte eritin.
8
yemek kaşığı pudra şekerini eleyin.
Tereyağı
ile eriyen çikolataya elenmiş pudra şekerini de ilave edip şekerler eriyene
kadar kısa bir süre daha tahta bir kaşıkla tereyağlı / margarinli çikolatayı
karıştırıp 1 fiske tarçın ilave edin.
2. Baton kek kalıbı vb. bir
kabın tabanına yanmaz kağıt veya alüminyum folyo yerleştirin, bisküvileri kabın
büyüklüğü ölçüsünde tabana döşeyin.
1
veya 3 yemek kaşığı kadar erimiş çikolata ile
bisküvilerin üzerini kaplayın.
Aynı
işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
3.
Çikolatalı Bisküvi Pastayı kırık Antep fıstığı vb. ile süsleyip 1 -2 saat
buzdolabında dinlendirin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com