Kar Damla Şekerim
Malzemeler:
- 4 yumurta beyazı
- Yarım çay kaşığı limon suyu
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 - 4 damla portakal aroması
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı ince toz şeker
Hazırlanışı:
Derin
bir kabta yumurta akları, limon suyu, 1 fiske tuz ve 1 paket vanilya şekerini
çırpıcının yüksek devri ile kar halini alana kadar çırpın.
1 yemek
kaşığı pudra şekerini eleyerek çırpma işlemine yaklaşık beş dakika kadar daha
devam edin.
Kar Damla Şekerim Bezeyi 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı pudra
şekeri olacak şekilde şeker malzemeniz
bitene ve şekerler eriyene Beze hamuru
köpürene kadar çırpma işlemini sürdürün.
Kar
Damla Şekerim Bezeyi Portakal aroması ile tatlandırıp mutfak spatulası ile kısa
bir süre karıştırın.
Fırını
önceden 100 derecede ısıtın.
2 adet
fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.
Kar
Damla Şekerim Bezeyi pasta kreması sıkma torbası ile tepsiye minik bezeler vb.
şekilde sıkın.
Önceden
ısıtılmış 100 derecelik fırında Kar Damla Şekerim bezeleri 2 saat kurutarak pişirin.
* Kar
Damla Şekerim beze adeti fazla olacağı için aynı anda 2 tepsiyi
pişirebileceginiz bir fırın özelliginin olması önerilir.
*Bezelerin
100 derecede 2 saat kurutma işlemi ile
pişirilmesi gerekmektedir.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com