Blueberry Bergamot Cream
Yaban
Mersinli Bergamot Krem
*4- 6
Kişilik
Malzemeler:
- 200 ml. süt
- 2oo ml. sıvı krema
- 6 - 8 adet kurutulmuş Bergamot Kabuğu
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 büyük kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
- 1 fiske tuz
Blueberry
Jöle:
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 - 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 3 adet yaprak jelatin.
- 200 gr. taze Blueberry / Yaban Mersini
Süslemek
için:
- 150 gr. Blueberry / Yaban Mersini
- 1 paket tart jöle
Hazırlanışı:
1. Küçük bir tencerede 200 ml. süt, 200 ml. sıvı krema ve kurutulmuş
Bergamot kabuklarını kaynatmadan ısıtıp soğuması ve Bergamot kokusunun süte
sinebilmesi için 1 saat bekletin.
2. Sıcak su bulunan geniş bir tencerenin üzerinde derin
kapta 4 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz, isteğe bağlı olarak 1 paket vanilya şekeri ve toz şekeri şekerler eriyene ve pürüzsüz bir krema elde edene
kadar çırpıcının hızlı devri ile benmari
usulü çırpın.
Şekerli yumurta kremini daha sonra soğuk su bulunan bir
kabın üzerinde çırpma işlemine devam edin.
3. Bergamot kokulu sütü tekrar kaynatmadan ısıtın.
4.Bir mutfak spatulası veya tahta bir kaşıkla vb. 6 - 7 yemek kaşığı kadar bergamot kokulu sütü şekerli yumurtalı krema ile yavaşça karıştırın.
Daha sonra artan bergamotlu
sütü ekleyip Bergamot Cream`i yavaş
hareketlerle karıştırın.
İnce bir mutfak süzgeci ile Bergamot Creami yavaşça
süzgeçten geçirin.
5. Hazırlanan Bergamot Creami küçük cam kavanozlara, cam kaselere vb. paylastırın.
Cam kavanoz, cam kaselerin vb. üzerini aleminyum folyo ile kaplayın.
Aleminyum folyoların üzerinde küçük delikler açın.
Folyo ile kaplanan Bergamot Cream `i içerisinde sıcak su bulunan geniş
bir tepsiye yerleştirin.
Tepsideki sıcak su miktarı Bergamot Cream`in 2/ 3 ünü
kaplayacak şekilde olmalıdır.
6.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında Bergamot Cream`i fırınlayın.
Bergamot Cream kaplarından folyoyi ayırın.
Bergamot Cream`i oda sıcaklığında soğuması için dinlendirin.
Bergamot Creami yaklaşık
8- 10 saat buzdolabında bekletin.
7.Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabin içerisinde kısa
bir süre bekletin.
1 su bardagi su, 1 su
bardağı toz şeker ve limon suyu ile şerbet hazırlayın.
Blueberyy / Yaban Mersin ve şerbeti birleştirin, bir blender
yardımı ile Blueberry sos hazırlayın.
*Blueberry
sosun pürüzsüz ve köpüksüz olabilmesi için üzerinde köpük varsa köpüklerini
alınız, sosu ince telli bir mutfak
süzgecinden geçiriniz.
Yumuşayan jelatinlerin suyunu elinizle sıkın, küçük bir
tencerede önce bir iki yemek kaşığı Blueberry sos ile kısık ateşte jelatinleri
eritin.
Eriyen jelatinleri Blueberry sos ile karıştırıp Bergamot
Cream kavanozların , kaselerin vb.
üzerini jelatinli sos ile kaplayın.
Blueberry jöle ile kaplanan Bergamot Creami tekrar yaklasik
1 saat buzdolabında bekletin.
8. Tart jöleyi paketin üzerindeki tarif uyarınca hazırlayın.
Blueberry Bergamot Cream üzerini taze Blueberry / Yaban
Mersinleri ile süsleyin.
Hazırlanan tart jöle ile Blueberry meyvelerin üzerini kaplayın.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com