Malzemeler:
·
1 adet hazır turta tabanı
İrmik Puding:
·
500 ml.süt
·
1,5 küçük kahve fincanı tozşeker
·
1 adet yumurta sarısı
·
1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
·
1 adet limonun kabuğu
·
3 - 4 damla limon aroma
·
1 fiske tuz
·
1,5 küçük kahve fincanı ince irmik
·
200 ml. sıvı krema
·
1 adet vanilya şekeri
·
1 - 1, 5 yemek kaşığı toz veya pudra şekeri
Süslemek için:
·
Yaklaşık 1 kilo mürdüm eriği
·
Yaklaşık 1 litre portakal suyu
·
2 - 3 yemek kaşığı tozşeker
·
1 paket tart jöle
Hazırlanışı:
1. Küçük bir kasede yaklaşık
100 ml süt ve ince irmiği çırparak karıştırın.
Derin ve uygun bir tencerede süt , sıcak su ile
yıkanmış limon kabukları, 1 fiske tuz, 3 - 4 damla limon aroması ve tozşekeri
kaynatın.
Şeker ile kaynamış
limon kokulu sütü yaklaşık 20 - 25 dakika limon kabukları ile
dinlendirip limon kabuklarını çıkarın. Şekerli sütü tekrar kısık ateşte ısıtın.
Sütle çırpılmış irmiği ekleyerek irmikli pudingi tahta
bir kaşık veya mutfak spatulası ile sürekli karıştırarak hazırlayın.
1 adet yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarini
ekleyip irmikli pudingi tekrar karıştırın.
İrmikli Pudingi ılıması için dinlendirin.
Ayrı bir kapta 200 ml. sıvı krema, 1 paket vanilya
şekeri ve 1 - 1, 5 yemek kaşığı kadar toz şekeri veya pudra şekerini çırpıcının hızlı devri
ile çırparak sertleştirin.
Sertleşen kremayı
ılık irmikli pudingle karıştırın, çırpıcının düşük devri ile irmikli
pudingi tekrar kısa bir süre çırpın.
İrmikli Pudingi ince tel süzgeçten geçirin.
Pürüzsüz olarak hazırlanan İrmikli Pudingi Turta
tabanının üzerini kaplayacak şekilde döşeyin.
2. Mürdüm eriklerini yıkayarak temizleyin, sapları varsa
ayırın, çekirdeklerini çıkararak ince dilimleyin.
Genis çaplı bir tencerede yaklaşık 400 - 500 ml.
portakal suyu ve tozşeker ile
kaynatmamaya dikkat ederek sıcak bir şerbet hazırlayın.
Dilimlenen mürdüm eriklerini çok kısa bir süre ılığa
yakın sıcak (kaynak olmamasına özen gösteriniz) portakallı şerbette bekletin
süzün aynı işlemi 2 - 3 defa tekrarlayın.
Portakal suyu ile şerbetlenen mürdüm erikleri
dilimlerini İrmikli Pudingle döşenen
Turtanın çemberine çelenk şeklinde sıralayın.
3. Tart jöleyi paketin üzerindeki tarif uyarınca
portakal suyu ile hazırlayın.
Portakal suyu ile hazırlanan tart jöleyi turtanın orta
kısmından başlamak üzere İrmikli pudingin üzerine çelenk şeklindeki mürdüm
eriklerini kapatmayacak şekilde istediğiniz
ölçüde kaplayın.
Portakal Kokulu İrmik Pudingli Erikli Turtayı yaklaşık
3 - 4 saat buzdolabında dinlendirerek servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com