Kremalı Profiterol
Hamur Malzemeleri:
- 100
ml. su
- 150ml.
süt
- 125
gr. tereyağı /margarin
- 1
fiske tuz
- 1 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 damla limon aroması
- 1 su bardağı elenmiş un (yaklaşık 120 gr.)
- 3 yemek kaşığı patates unu (üzerindeki tepeyi alınız)
- 2
paket vanilya şekeri
Süslemek için:
- Sıvı Krema,
çesitli meyveler, meyveli sos vb.
- Çikolata
sosu,pudra şekeri vb.
Hazırlık:
Bir tencerede su, süt ve tereyağı ve bir fiske tuzu tahta bir kaşıkla karıştırarak
pişirin.
1 yemek kaşığı ince toz şeker, limon kabuğu rendesi ve limon aromayı ilave
edip kısa bir süre daha karıştırın.
Unu , patates unu ile birlikte eleyip tenceredeki su, süt, tereyağı karışımına ilave edin. Tahta bir kaşıkla ve çok kısık
ateşte profiterol hamuru parlak bir renk alana ve tencerenin dibinden ayrışana kadar
karıştırın.
Profiterol hamurunu ılıması için ayrı
bir kaba alın.
Yumurtaları tek tek profiterol hamuruna ilave edip çırpıcı ile her yumurta için 2-3 dakika kadar çırpma işlemine
devam edin.
*Yumurtaları hamura ilave etme esnasında hamur ayrışıyorsa her seferinde
tahta bir kaşıkla hamuru tekrar pürüzsüz hale getirip diğer yumurtayı ilave
ediniz.
Pürüzsüz bir profiterol hamuru elde ettikten sonra iki paket vanilya şekerini
üzerine serpiştirip hamuru kısa bir süre daha tahta kaşıkla döndürerek
karıştırın.
Muffin kalıplarını yağlayın.
Krema sıkma torbasına yıldız geniş bir uç takın.
Profiterol hamurunu krema sıkma torbasına boşaltıp yağlanmış muffin kalıplarına
istenilen büyüklükte sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar
profiterolları pişirin.
*Pişme esnasında fırının kapağını açmayın.
Pişen profiterolleri soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
Profiterolların içini çırpılmış krema ,meyveler, meyve sosları vb. ile doldurun.
Üzerini pudra şekeri veya çikolata sosu vb. ile süsleyin.
Aşkın damakta kalan tadı ve...
Kremalı Profiterol !
Mükemmel ne demek ?
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com