Terzi Tatlısı
Malzemeler:
Hamur:
- 1-2
kahve fincanı (büyük) elenmiş un
- Yarım
yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım
yemek kaşığı pudra şekeri
- 1
tutam tuz
- 1
kahve fincanı su
- 1 adet
yumurta sarısı (M)
* Kızartmak icin ayçiçek yağı
Süslemek için:
- Pudra
şekeri
- Sıvı
krema / krem şanti
- Kiraz,
ahududu vb. meyveler
Hazırlanışı:
Derin bir kaba 1 kahve fincanı (büyük) un, mısır nişastası, 1 tutam tuz ve
pudra şekerini eleyip ortasına çukur açın.
Yumurta sarısını ve suyu terzi tatlısı hamuruna ilave edin.
Kaptaki malzemelerle, el ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur kulak memesi
yumuşaklığına gelinceye kadar arta kalan unu hamura ilave ederek adeta böreklik
bir hamur hazırlayın.
Terzi tatlısı hamurunu dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Terzi tatlısı hamurundan küçük bezeler hazırlayın.
Bezeleri oklava ile daire şeklinde ince kalınlıkta açın.
Temiz bir mutfak makası ile spiral şeklinde, 2-3 cm kalınlığında şeritler kesin.
*Gül şekillerin
kenarlarının kıvrımlı olması isteniyorsa şekilli makaslar kullanılabilir.
İstenilen uzunlukta şerit şeklinde kesilen hamuru kalın bir oklavanın
ucuna seyrek ve gül şeklinde dolayın.
Derin bir tencerede kızgın ve bol yağda bir iki dakika kadar içleri ve
kenarları altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
*Kızartma işlemi
sırasında terzi tatlısının kenar kısımlarının açılmaması için oklavayı sürekli
döndürerek kızartınız.
*Kızaran gül
şeklindeki hamurları mutfak peçetesinin üzerine alarak yağlarını süzün.
Kızaran güllerin orta kısmına çırpılmış sıvı krema, krem şanti veya dondurma sıkıp, kremanın üzerini kiraz,
ahududu vb. meyvelerle süsleyin.
Terzi tatlısını bol pudra şekeri ile kaplayın veya hafif şerbetleyin.
Mavi atlas, iğne batmaz, bu tatlı beni kesmez!
Mmmm., Pastalarım Tatlılarım!
Kıyır kıyır….
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com