Yeşil Üzümlü Pasta
Malzemeler:
Yeşil Üzümlü Kek Taban:
- 3 adet
yumurta (M)
- Yarım
su bardağı ayçiçek yağı (100 ml.)
- 1,5
çay bardağı ince toz şeker
- 1 fiske tuz
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı elenmiş un
- 1 kase yeşil üzüm
Süslemek için:
- 1-1,5
kilo yeşil üzüm
- 2 adet
elma / isteğe bağlı
- 2 paket
tart jöle veya 1 paket bitkisel jel kivi / yeşil elma aromalı vb.
- 2
yemek kaşığı kayısı / şeftali marmelatı
- 4- 5 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
1. Yeşil üzümleri
saplarından ayırıp, bol su ile yıkayarak temizleyin ve yeşil üzüm tanelerini
kurulayın.
2. Derin kapta
ayçiçek yağı, 2 paket vanilya şekeri, bir fiske tuz, 1,5 çay bardağı ince toz şekeri
ve 3 adet yumurtayı çırpıcının yüksek devri ile pürüzsüz bir krema elde edene
kadar çırpın.
2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası, kabartma tozu ve 1,5 bardak unu
eleyerek, krema halinde çırpılan kek taban hamuruna ekleyin.
Yeşil Üzümlü Kek Taban hamurunu kısa bir süre daha tahta bir kaşıkla
malzemeler birbirinin içine geçene kadar karıştırın ve çırpıcının çok düşük
devri ile kısa bir süre daha çırpın.
Unun kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha
un eklenebilir.
Sıcak su ile yıkanıp kurulanan 1 adet limon kabuğunu Yeşil Üzümlü Kek Taban
hamuruna rendeliyip tahta bir kaşıkla hamuru tekrar karıştırın.
Kilitli kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin. Kalıbın yanlarını
yağlayın.
Yeşil Üzümlü Kek Taban hamurunu kilitli kek kalıbına döşeyip, 1 kase kadar yeşil üzümü aralıklar bırakarak hamurun üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dakika kadar Yeşil
Üzümlü Keki pişirin.
Pişen Yeşil Üzümlü Keki fırından çıkartınca üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar kayısı veya şeftali marmelatı sürün.
Yeşil Üzümlü Keki soğuması için dinlendirin.
3. Yeşil Üzümlü
Keki kilitli kek kalıbından çıkartın, yanmaz kağıdı ayırıp, pasta çemberinin
içerisine yerleştirin.
Daha önceden temizlenen yeşil üzümler ve elma dilimleri ile arzu edilen şekilde
kekin üzerini süsleyin.
*Sadece yeşil
üzüm de kullanılabilir.
1 paket bitkisel jel kivi / yeşil elma aromalı jel ya da 2 paket tart jöleyi
paketin üzerindeki tarif uyarınca pişirin.
Yeşil üzüm ve elmaların üzerini jel veya tart jöle ile kaplayın.
Jölenin donması için Yeşil Üzümlü Pastayı 2-3 saat kadar buzlukta veya 5-6 saat buzdolabında bekletin.
Pastanın orta kısmı elma ile süslenmiş ise jöle donduktan sonra elmaların
üzerine toz şekeri serpiştirin.
Taban kekin yanlarını bol pudra şekeri ile kaplayın.
4-5 yemek kaşığı ince toz şeker ve 1 çay bardağı kadar su ile koyu kıvamda
şerbet /ağda hazırlayıp yeşil üzümlerin ve elmaların üzerini tekrar süsleyip
parlatın.
„ Hey!“ dedim.
Güneşim!
Zilim
Zurnam
Aşığım
Bir dilim Yeşil Üzümlü Pastaya…
Seyret sen!
Damaklarda tarifsiz bir sevinç, nefis bir tad ve muhteşem bir güzellik!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com