Bahar geldi mi nazlı nazlı?
*Paskalya Çöreği
Malzemeler:
- 520 gr. un
- 20 gr. yaş maya
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 80 gr. tereyağı
- 80 gr. sıvı krema
- 10 gr. mahlep
- 180 ml. süt
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta (M)
- 1 paket vanilya şekeri
Süslemek için :
·
1 adet yumurta sarısı
·
Fındık, ceviz veya badem yaprakları vb.
Hazırlanışı:
Ilık süt, şeker, yaş maya ve unun üçte biri ile bir ön mayalı
hamur hazırlayın.
Paskalya çöreği hamurunu yarım saat sıcak
bir ortamda bekletip, diğer kalan malzemeleri ve önceden mayalandırılan hamuru
bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar daha karıştırıp çırpın.
Paskalya çöreği hamurunu yaklaşık 1 saat
kadar sıcak bir ortamda tekrar bekletin.
Örgü tekniği ile hamuru örüp yarım saat
kadar daha dinlendirin.
Dinlenen örgü paskalya çöreklerinin
üzerine yumurta sarısı sürüp, fındık, ceviz veya badem yaprakları ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik üzeri altın sarısı rengini
alana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir fırça ile
üzerlerine tereyağı sürün.
Bahar geldi mi nazlı nazlı?
Gelecek mi nazlı nazlı?
Gelsin mi nazlı nazlı ?
Paskalya çöreğiyle...
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com