Ballı Parfe
*4 Kişilik
Malzemeler:
- 4 adet
yumurta sarısı
- 2-3
yemek kaşığı pudra şekeri
- 2-3
yemek kaşığı bal
- 2 adet
yaprak jelatin
- 250
ml. sıvı krema veya krem şanti
- Yarım
paket vanilya şekeri
Süslemek için:
- 50 gr.
bitter çikolata veya tarçın vb.
Hazırlanışı:
Jelatinleri yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde
bekletin.
Metal bir tencereye yumurta sarılarını,
2 yemek kaşığı pudra şekerini ve 2-3 yemek kaşığı balı ekleyin.
Sıcak su dolu bir kabın üzerine malzemelerin bulunduğu metal tencereyi
oturtun.
Orta ısıda, benmari usulü Ballı Parfe malzemelerini, çırpıcının yüksek
devri ile yaklaşık 10-12 dakika kadar malzemeler köpürene ve koyulaşıp krema
halini alana kadar çırpın.
Yumuşayan jelatinleri elinizle sıkıp ekleyin, ballı parfe kremayı kısa bir
sure daha çırparak jelatinleri içerisinde eritin.
Başka bir kapta soğuk su bulundurun.
Ballı parfe kremanın bulunduğu metal tencereyi bu kez soğuk su dolu bir
kabın üzerine oturtup ballı parfe krema soğuyana kadar çırpma işlemine devam edin.
Sıvı kremayı, yarım paket vanilya şekeri ve 1 yemek kaşığı pudra şekeri ile
çırpın,
*Sıvı krema yerine krem şanti kullanılabilir.
Çırpılmış sıvı krema ile ballı parfe kremayı birleştirip kısa bir süre daha
çırpın.
Ballı parfeyi bardaklara, kadehlere vb. kaplara paylaştırın.
Ballı parfe kaplarını yaklaşık 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip üzerini
benmari usulü eritilmiş çikolata veya tarçın vb. ile süsleyin.
İşte,
Gurme tadında „Ballı Parfe “
Onun bütün sırrı burada gizlidir.
Balım !
Tatlım !
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com