Kayısı Soslu Susamlı Börek
Malzemeler:
- 12
adet Milföy hamuru
- 1 adet
yumurta beyazı
- 2-3
yemek kaşığı susam
- 500
gr. kayısı konservesi
Kayısı Sosu:
- 500
gr. kayısı konservesi
- ½ adet
limon suyu
- 3-4 yemek
kaşığı su veya kayısı konserve suyu
- 2-3
yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 çay
kaşığı tarçın
Süslemek için:
- Pudra
şekeri
- Susam
Hazırlanışı:
1.Çalışma tezgahında Milföy hamurları, buzlarının çözülüp yumuşayabilmesi
için bir süre bekletin.
Konserve kayısıların suyunu süzün, ayırın.
İki veya üç adet milföy hamurunu uzunlamasına yan yana dizin.
Yan yana dizilen milföy hamurlari uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
İki üç adet yarım kayısıları milföy hamuru ile birlikte rulo seklinde
sarin. Orta kısmına yarım kayısı yerleştirin.
Diğer milföy hamurlar içinde aynı işlemi uygulayıp, yağlanmış fırın
tepsisine yerleştirin.
Milföy hamurların yanlarına fırça ile yumurta akı sürün, susam ile kaplayın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kayısı ile sarılmış susamlı
milföyleri yaklaşık 15-20 dakika altın sarısı renginde pişirin.
2.Sosu için küçük bir tencerede limon suyu, 3- 4 yemek kaşığı kayısı
konserve suyu veya su ile ince toz şekeri kısa bir süre karamelize edin.
Kayısıları da ekleyip kısa bir süre pişirin.
Karamelize edilen kayısıları blender yardımı ile püre haline getirin.
Kayısı sosu, tarçın ile tatlandırın.
Kayısı Soslu Susamlı Börekleri pudra şekeri ve susamla ılık ılık servise
sunun.
İki kayısı yan yana
Söyle milföy söyle!
„Aşkım,
Ka yı sı soslu su sam lı bö rek ba na! "
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com