Dantel Krep - Crepes Dentelles (Fransa)
*10-12 adet
Malzemeler:
- 125 gr. tereyağı /margarin
- 1 çay bardağı ince toz şeker
- Yarım paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- 1 adet yumurta beyazı (M)
- 3 yemek kaşığı elenmiş un
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
- Bal,
dondurma, pudra şekeri vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı /
margarini, 1 fiske tuz, vanilya şekeri ve ince toz şekeri çırpıcının yüksek devri ile şekerler
eriyene kadar ve krema halini alana kadar çırpın.
Yumurta akını dantel krep hamuruna ekleyip çırpma işlemine
devam edin.
Elenmiş unu ve 1 çay kaşığı mısır nişastasını da
dantel krep hamuruna ekleyip dantel krep hamurunu koyu, pürüzsüz ve tahta kaşıktan
akmayacak kıvama gelinceye kadar karıştırın.
Fırını 160 derecede önceden ısıtın.
Çalışma tezgahına yanmaz kağıt döşeyin. Yanmaz kağıdın
ucuna bir kaşık
dantel krep hamuru yerleştirin.
Pasta spatulası ile sıva yapar gibi mümkün olduğu
kadar ince dantel krep hamurunu yayın.
İkinci dantel krep için de yine aralık bırakarak bir
kaşık dantel krep hamuru yerleştirin.
Pasta spatulası ile sıva yapar gibi mümkün olduğu
kadar ince dantel krep hamurunu yayın.
Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana
kadar yaklaşık 5 -6 dakika dantel krepleri pişirin.
Pişen dantel krepli yanmaz kağıdı hızlı bir şekilde çalışma
tezgahının üzerine yerleştirin ve yine hızlı bir şekilde bıçak vb. yassı bir mutfak
malzemesi ile dantel krepi bıçağın üzerine katlayarak sarın.
Pişirme işlemini hamurun tamamı bitene kadar
tekrarlayın.
*Dantel krepin
henüz sıcak iken sarılması gerektiği
için aynı işlemi hamur bitene kadar tekrar etmenizi kısaca ikişer ikişer
fırında pişirmeniz önerilir.
Dantel krepleri bal, dondurma vb. ile
servise sunun.
Fransız mutfağının dünyaya kazandırdığı en büyük lezzetlerden krep
En mükemmeli
dantel krep…
Dantel krep!
Dantel krep!
Voilà!
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com