Linzer
Bisküviler
Malzemeler:
- 1 su
bardağı fındık tozu
- 1 su
bardağı pudra şekeri
- 2
paket vanilya şekeri
- 1 adet
yumurta sarısı (L)
- 150-160
gr. tereyağı / margarin
- 1
fiske karanfil tozu
- 1 bıçak
ucu kadar kabartma tozu
- 1 çay
kaşığı tarçın (üzerindeki tepeyi alınız)
- 1,5 su
bardağı elenmiş un
Süslemek için:
- Portakal
marmelatı vb.
- Pudra
şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 1 su bardağı fındık tozu, 1 su bardağı pudra şekeri, 2
paket vanilya şekeri, 1 çay kaşığı tarçın, 1 fiske karanfil tozunu harmanlayın.
Küp şeklinde küçük kesilmiş tereyağı / margarini ve yumurta sarısını (L) ekleyin.
*Tereyağı / margarin ve yumurtanın ısısı buzdolabı
soğukluğunda olmalıdır.
* 1 adet yumurta
(L) yerine 2 adet yumurta (M) sarısı kullanılabilir.
Unu eleyip, kabartma tozu ile birlikte
linzer bisküvi hamuruna ilave edin.
* Unun
kalitesine göre önce 1 su bardağı un, daha sonra yarım su bardağı kadar daha un
ilave edilmesi önerilir.
El ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar
linzer bisküvi hamurunu yoğurun.
Linzer bisküvi hamurunu temiz bir folyoya sarıp buzdolabında yaklaşık 30
dakika kadar dinlendirin.
Fırın tepsisine yanmaz bir kağıt döşeyin.
Çalışma tezgahına bir miktar un serperek hamuru yaklaşık 1-2 mm incelikte açın.
Yuvarlak kurabiye kesme kalıbı yardımıyla vb. bir kalıpla yaklaşık 8 -9 cm çapında linzer bisküvi taban
hamurları kesin.
Yuvarlak kesilmiş Linzer taban bisküvi hamurlarını tepsiye yerleştirip
aralarına portakal marmelatı vb. sürün.
Yuvarlak kurabiye kesme kalıbı yardımıyla vb. bir kalıpla yaklaşık 8 -9 cm çapında linzer bisküvi
tekrar üst taban hamurlari kesin. Üst tabanlarda küçük delikler açın.
Portakal marmelatlı alt taban hamurun üzerine üst tabanı yerleştirin.
*Marmelatlı bisküviler hazırlanırken marmelatın hamura rahat sürülebilmesi
için marmelatın ısıtılması ve pürüzsüz hale getirilmesi gerekir.
Linzer bisküviler tek kat reçelsiz olarak ta hazırlanabilir.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik
fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar Linzer Bisküvileri pişirin.
Linzer Bisküvileri piştikten sonra soğutup dinlendirin, pudra şekeri ile
süsleyin.
Linzer Bisküvilerle
Akıl çıkıp gider mi baştan?
Çıtır çıtır kıyır kıyır
Yok… Yok…Yok…
Öyle çok yeme! Öyle deme!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com