Krem Catalana
*4 / 6 Kişilik
(Catalana Usulü İspanyol Muhallebisi)
Malzemeler:
- · 400 ml. + 100 ml. süt
- · Yarım limon kabuğu
- · 1 adet tarçın çubuğu
- · 1 adet karanfil
- · 5 adet yumurta sarısı (M)
- · 2 küçük Türk kahvesi fincanı toz şeker
- · 1 paket vanilya şekeri
- · 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- · 1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin
Süslemek için:
- · 4 veya 6 yemek kaşığı tozşeker
- · Taze kırmızı meyveler, krema vb.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta 5 adet yumurta sarısı,
2 Türk kahvesi küçük fincan toz şeker, 1 paket vanilya şekerini şekerler
eriyene kadar kısa bir süre el ile çırpın.
Çırpılan şekerli yumurta kreme mısır
nişastası ve 100 ml sütü ekleyip kısa bir süre daha kremi karıştırın.
Limonu sıcak su ile yıkayıp yarım limon
kabuğunu ince bir şekilde ayırın.
Ayrı bir tencerede 400 ml. süte temizlenmiş
limon kabukları, tarçın çubuğu ve karanfili ekleyip sütü kaynatmadan ısıtın.
Sıcak sütten limon kabuklarını, tarçın
çubuğunu ve karanfili çıkarın.
Önce sıcak sütten bir kaç kaşık alarak
daha önceden çırpılan şekerli yumurtalı
nisastalı krem ile karıştırın.
Şekerli yumurtalı nişastalı Kremı sıcak
süte yavaş yavaş ekleyerek kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye dek tahta
bir kaşıkla sürekli karıştırarak Krem Catalana Muhallebiyi hazırlayın.
Krem Catalanayı 1 tatlı kaşığı tereyağı
veya margarin ile kısa bir süre bir çırpıcı veya el ile çırparak parlatın.
Catalana Kremi uygun kaplara paylaştırıp
soğuması için dinlendirin.
Krem Catalana kapların üzerini 1 yemek kaşığı kadar toz şekerle
kaplayın, el gaz meşalesi / Blow Torch yöntemi ile toz
şekeri istenilen ölçüde karamelize edin.
*Buz dolu bir kabın icerisine Krem Catalana kaplarını oturtarak fırının ızgara bölümünde de toz şekeri
karamelize etme işlemi yapılabilir.
Krem Catalayı yaklaşık 2 saat
serin bir ortamda dinlendirip servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com