Krem Brüle / Crème Brûlée
* 4 Kişilik
Malzemeler:
·
400 ml. sıvı krema
·
50 ml. süt
·
5 adet yumurta sarısı (M)
·
80 gr. toz şeker
·
1 adet vanilya çubuğu özü
·
1 fiske tuz
Süslemek için:
·
3 - 4 yemek kaşığı doğal esmer şeker
Hazırlanışı:
Derin bir
kapta 5 adet yumurta sarısı, 1 fiske tuz ve 80 gr. toz şekeri şekerler eriyene
kadar krema halinde çırpın.
Ayrı küçük
bir tencereye 400 ml. sıvı kremaya sütü ve doğal vanilya çubuğu özünü ekleyip
ısıtın.
* Kaynamaya başlamadan sıcak kremayı ocaktan alınız.
* Kaynamaya başlamadan sıcak kremayı ocaktan alınız.
Daha önceden
çırpılan şekerli yumurta kremaya vanilya özlü kremayı yavaş hareketlerle
ekleyerek karıştırın.
Krem Brüle / Crème Brûléeyi yaklaşık 20 - 25 dakika dinlendirip ince tel süzgeçten
geçirin.
Krem Brüle / Crème Brûléeyi kaplara paylaştırıp içerisinde sıcak su bulunan bir
kabın içerisinde 125 derecelik fırında
yaklaşık 50 dakika üzerleri hafif kabuk bağlayana kadar pişirin.
Krem Brüle / Crème Brûlée kaplarını soğuması için içerisinde soğuk su / kırık buz parçaları bulunan
başka bir kabın içerisinde veya buzdolabında 2 - 3 saat
dinlendirin.
Krem Brüle / Crème Brûlée kapların üzerini 1 yemek kaşığı
kadar doğal esmer şekerle kaplayın, el gaz meşalesi / Blow
Torch yöntemi ile doğal esmer şekeri istenilen ölçüde karamelize edin.
*Buz dolu bir kabın icerisine Krem Brüle / Crème Brûlée kaplarını oturtarak fırının ızgara bölümünde de doğal esmer şekeri
karamelize etme işlemi yapılabilir.
Krem Brüle / Crème Brûléeyi yaklaşık 7 - 8 saat
dinlendirip servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com