Bayram
Kurabiyesi
Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı /margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- 150 gr. toz şeker
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 fiske tuz
- yarım çay kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 300 - 350 gr. elenmiş un
Süslemek için:
- 200 - 250 gr. bitter çikolata kuvertür
- 40 gr. Antep fıstık içi - kırık
Hazırlanışı:
Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri çırpıcı ile orta devirde şekerler eriyene ve krema
halini alana kadar kısa bir süre çırpın.
Yumurta sarısı, limon suyu ve tuz ,vanilya şekerini
çırpılmış tereyağ / margarin kremaya ekleyip çırpma işlemine kısa bir süre daha
devam edin.
Bayram kurabiyesi hamuruna mısır nişastası ve elenmiş
300 gr . un ekleyip el ile malzemeler birbirinin içine geçene ve pürüzsüz bir
kurabiye hamuru elde edene kadar yoğurun. Un miktarının az geldiği düşünülüyorsa
50 gr. kadar daha elenmiş un ilave ediniz.
Bayram kurabiyesi hamurunu temiz bir folyaya sarıp 1
saat buzdolabında dinlendirin.
Fırını önceden 180 derece ısıtın.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
*Hamuru rahat çalışabilmek ve yumuşamaması için üç eşit
parcaya bölünüz.
Bayram kurabiyesi hamurunu yaklaşık yarım veya 1 cm
kalınlığında açınız.
Daire şeklinde
, çapları yaklaşık 4, 5 ve 3,5 cm olan iki adet kurabiye kalıbı vb. kullanarak bayram kurabiyelerini hazırlayarak, hamuru
tepsiye aralıklar bırakarak yerleştirin.
*Hamurun fazla olması nedeniyle iki veya üç adet
tepsi kullanmanız gerekebilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Bayram
kurabiyelerini yaklaşık 10 - 12 dakika üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirip
soğuması için dinlendirin.
200 - 250 gr. bitter çikolata kuvertürü sıcak su
bulunan bir tencerenin üzerinde / benmari usulü eritin.
Çapı geniş olan bayram kurabiyelerini çikolata ile
kaplayıp, çapı küçük bayram kurabiyelerini üzerine yapıştırın.
Erimiş çikolata yardımı ile kırık antep fıstık içi
ile Bayram Kurabiyelerini süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com