Fındıklı İrmik Helvası
Malzemeler:
- 100- 125 gr. tereyağı / margarin
- 1 büyük fincan ince çekilmiş irmik
- Yarım büyük fincan kavrulmuş fındık tozu
- 1 büyük fincan ince toz şeker
- 2 damla vanilya aroması
- 2 büyük fincan soğuk su
- *1 yemek kaşığı tozşeker / Helva piştikten sonra eklenir.
Hazırlanışı:
100 -
125 gr. tereyağı margarini eritin.
1 büyük
fincan ince çekilmiş irmik ve yarım büyük fincan kavrulmuş fındık tozunu harmanlayıp
tereyağı ile irmikler pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulmuş
fındık tozu ve irmiğe 1 büyük fincan toz şeker serpiştirin helvayı şekerle karıştırmadan yaklaşık iki dakika çok kısık ateşte bekletin.
Suyu ve
vanilya aromasını da ilave edip kısık ateşte
fındıklı irmik helvasını kısa bir süre suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen helvanın
üzerine tekrar 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edip tencerenin üzerini kapatıp
dinlendirin.
Eritilmiş
çikolata vb. ile fındıklı irmik helvasını süsleyerek servise sunun.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com