Krem Şokola Islak Kek
Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı / margarin
- 220 gr. toz şeker
- 4 adet yumurta (M)
- 125 ml. süt
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 5 - 6 damla rum aroma (isteğe bağlı)
- Yarım paket hazır krem şokola tozu
- 1 - 2 yemek kaşığı kakao
- 380 - 420 gr. un
Krem Şokola Sos
- 200 ml. süt
- Yarım paket krem Şokola
- 1 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
Derin bir kapta oda sıcaklığındaki 250 gr. tereyağı /
margarini , 1 fiske tuz ile krema halini alana dek çırpının orta devri ile kısa
bir süre çırpın.
220 gr. toz şekeri ve 1 paket vanilya şekerini çırpılan
tereyağı / margarine yavaş yavaş ekleyerek şekerler eriyene ve şekerli krema
köpürene kadar çırpma işlemine devam edin.
Yumurtaları da tek tek şekerli yağlı kremaya ekleyerek
eklenen her yumurta için yaklaşık 2 - 3 dakika çırpma işlemini sürdürün.
Krem Şokola Islak Kek hamuruna sütü ve rum
aromayı ilave edip kısa bir süre daha
kek hamurunu karıştırın.
Yarım paket hazır krem Şokola tozu, 1 - 2 yemek kaşığı
kadar kakao ve kabartma tozu ile harmanlanmış ve elenmiş unu ilave edip mutfak
spatulası ile Krem Sokola Islak Kek hamurunu pürüzsüz bir kek hamuru elde edene
kadar karıştırın.
* Yumurtaların büyüklüğü veya unun kalitesine göre un
miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha un ilave ediniz.
Baton kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt yerleştirin.
Kalıbın yan yüzeyini tereyağı / margarin ile yağlayıp
unlayın.
Krem Şokola Islak Keki kalıba döşeyip önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında yaklaşık 40 - 45 dakika pişirin.
Krem Şokola Islak Keki ılıması için kısa bir süre
dinlendirin.
Küçük bir tencerede 200 ml. süt , 1 yemek kaşığı
kakao ve yarım paket krem şokola tozunu kısa bir süre orta dereceli ateşte
kaynatmadan pişirin.
Dinlenen Krem Şokola Islak Kekin üzerine ılık Krem Şokola
Sosu gezdirin.
Krem Şokola Islak Keki eritilmiş çikolata kuvertür ,
meyve sosları , krem şanti vb. ile servise sunun.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com