Elmalı
Kurabiye
Malzemeler:
·
1 adet yumurta
·
1 adet yumurta sarısı
·
2 yemek kaşığı tereyağı /
margarin
·
1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
·
1 küçük kahve fincanı yoğurt
·
2 - 2, 5 küçük kahve fincanı tozşeker
·
1 paket vanilya şekeri
·
1 fiske tuz
·
Yarım çay kaşığı limon suyu
·
1 paket kabartma tozu
·
1 yemek kaşığı mısır nişastası
·
16 - 18 yemek kaşığı elenmis un
Elmali iç malzeme:
·
3 adet elma
·
2 tatli kaşığı limon suyu
·
2 - 4 yemek kaşığı kırılmış veya toz ceviz içi
·
1 - 2 yemek kaşığı akçaağaç
surubu / Maple Syrup / Ahorn Sirup
·
1 tatlı kaşığı tereyağı
·
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker veya
doğal esmer şeker
·
2 tatlı kaşığı tarçın
Süslemek için:
·
Pudra şekeri
* Kurabiyelerin üzerine isteğe bağlı olarak 1 adet
yumurta akı sürülebilir
Hazırlanışı:
1.
Elmalı İç Malzemenin Hazırlanışı:
Üç adet orta büyüklükte elmayı temizleyip ,
kabuklarını soyun.
Elmaları rendeleyin, limon suyu ile ıslatın.
Rendelenmiş elmalara, akçaağaç şurubu / Maple Syrup / Ahorn Sirup ,
tozşeker veya doğal esmer şeker ve cevizi içini ekleyerek suyunu çekene kadar
pişirin.
Elmali iç malzemeye tarçını ilave ederek soğuması
için dinlendirin.
*İsteğe bağlı olarak elmalı iç malzemeye kurutulmuş cranberry ilave edilebilir.
Elmali
Kurabiye Hamuru:
Derin bir kapta tereyağı, tozşeker , 1 küçük kahve
fincanı yoğurt, 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta
sarısı, 1 fiske tuz , yarım küçük çay kaşığı limon suyu ve vanilya şekerini
çırpıcının orta devri ile krema halini alana kadar çırpın.
Elmali kurabiye hamuruna mısır nişatası, kabartma
tozu ve önce 15 - 16 yemek kaşığı (tepeleme) elenmiş unu ekleyerek hamuru el ile
yoğurun.
Un Miktarının az gelmesi durumunda elmalı kurabiye
hamuruna 2 yemek kaşığı kadar daha elenmiş un
ilave ederek el ile yoğurun.
*Tüm malzemeler çırpıcı kullanmadan el ile de yoğurulabilir.
Elmalı kurabiye hamurunu temiz bir folyoya sarıp
yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Elmali kurabiye hamuruna resimde görülen şekilleri
verebilmek için çalışma tezgahını unlayın, merdane ile dikdörtgen şeklinde
hamuru uzunlamasına açın, elmali iç malzemeyi yerleştirin, dikdörgen hamurun artan kısmına bıçak ile şeritler kesin,
kurabiyeyi elmali iç malzemenin bulunduğu kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarın.
İsteğe bağlı olarak elmalı kurabiyelerin üzerine
bir mutfak fırçası yardımı ile yumurta beyazı sürün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında elmalı
kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika pişirin.
Elmalı kurabiyeleri kısa bir süre dinlendirip
pudra şekeri ile süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com