Cake Pops
Malzemeler:
·
150 gr. tereyağı / margarin
·
140 gr. doğal esmer şeker
·
60 - 70 gr. tozşeker
·
1 fiske tuz
·
1 paket vanilya şekeri
·
4 adet yumurta (M)
·
60 gr. badem veya fındık tozu
·
80 ml. süt
·
Yarim çay bardağı coca cola
·
1 - 1,5 yemek kaşığı kakaolu puding tozu
·
1 - 2 tatlı kaşığı kakao
·
1 fiske muskat rendesi
·
1 fiske karanfil
·
1 fiske kakule
·
6 gr. hazır paket limon kabuğu rendesi veya 1 limon kabuğu rendesi
·
1 çay kaşığı tarçın
·
5 - 6 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·
160 - 200 gr. elenmiş un
Cake pop
krema:
·
60 gr. tereyağı / margarin
·
20 gr - 30 gr. drop çikolata kuvertür
·
Yarim su bardağı süt
·
tarçın - tozşeker
·
2 - 3 damla rum aroma (isteğe bağlı)
Süslemek
için:
·
200 - 300 gr. bitter kuvertür çikolata
·
200 - 250 gr. pudra şekeri
·
1 adet yumurta beyazı
·
Dekoratif pasta süsleme şekerleri
Hazırlanışı:
1. Derin bir kapta tereyağı
/ margarin , 1 fiske tuz, vanilya şekeri, doğal esmer şeker, ve toz şekeri,
limon kabuğu rendesini çırpıcının orta devri ile krema halini alana dek çırpın.
Krema
halinde çırpılan karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık
2 - 3 dakika çırpma işlemine devam edin.
Cake
pops kek hamuruna badem veya fındık tozu , 1 - 1, 5 yemek kaşığı kakaolu puding
tozu, kakao, 1 fiske muskat rendesi, 1 fiske kakule, 1 fiske karanfil, 1 çay kaşığı
tarçın, 5 - 6 damla rum aroma (isteğe bağlı ) ilave edip kısa bir süre hamuru
tahta bir kaşıkla karıştırın.
Coca
cola ve sütü ekleyerek hamuru tekrar tahta bir kaşıkla veya mutfak spatulası
ile karıştırmaya devam edin.
Cake
pops kek hamuruna önce 150 gr. elenmiş un ekleyin, unun kalitesine göre un miktarının
az geldiği düşünülüyorsa 50 gr. elenmiş un daha ilave edip cake pops kek
hamurunu tahta bir kaşık veya mutfak spatulası ile malzemeler birbirinin içine
gecene dek tekrar kısa bir süre karıştırın.
Kilitli
bir kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt döşeyin, kalıbın yan yüzeyini yağlayıp unlayın.
Cake
Pops kek hamurunu kilitli kek kalıbına döşeyin, önceden ısıtılmış 180 derecelik
fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
*Kek hamurunda kabartma
tozu bulunmadığı için hamur brownie kek hamuruna benzer şekilde pişecektir.
Pişen
keki soğuması için dinlendirin, soğuyan kekin kenar kısımlarını kazıyarak veya ince bir şekilde keserek alın.
Derin
bir kapta soğuyan keki el ile ufalayarak toz haline getirin, topaklanmalar var
ise ayırınız.
2. Ayrı küçük bir tencede
60 gr. tereyağı / margarini, yarım su bardağı süt, 20 - 30 gr. drop çikolata
kuvertür, damak tadınıza göre tarçın, toz şeker ekleyerek eritin. İsteğe bağlı
olarak karışıma rum aroma vb. eklenilebilir.
Sıcak
sütlü çikolatalı tereyağlı / margarinli karışımı soğuya yakın bir sıcaklıkta
dinlendirip daha önceden ufalanmış toz halindeki Cake pops keki ıslatın, yoğurma
yöntemi ile şekil verilebilecek kıvamda yoğurun.
3. a. Her evde bulunabilecek çiçek şeklinde vb. uygun
silikon buz kalıplarını yağlayın.
Yumuşak
Cake pops hamuru ile buz kalıplarını döşeyin.
Cake
popslarin daha sonraki aşamada (çikolata ile kaplama aşaması) kolay çalışılabilmesi
için ortalarını Cake pops çubuğu ile delikler açarak hazırlayın.
Buzluklara
döşenen ve ortalarında delikler açılan Cake popsları kalıbıyla beraber buzlukta
yaklaşık 5 - 6 saat gibi dondurun.
3. b. Cake popslarin buz kalıbının
dışında pop kek şeklinde hazırlanması düşünülüyorsa
önce Cake pops hamurunu elinizde pop kek seklinde yuvarlayarak istenilen büyüklükte hazırlayın, Cake pops çubuğu
ile delikler acın, buzlukta yaklaşık 5 - 6 saat gibi dondurun.
4. Derin bir kasede 200 - 300 gram bitter çikolata
kuvertürü sıcak bir tencerenin üzerinde bemari usulü eritin.
Buzlukta
hafif donan Cake poplara çubuklarını geçirerek çikolata kaplama işlemine hazırlayın.
Cake
popları erimiş çikolataya batırın çikolata ile kaplayın.
Bu işlem sırasında dikkat edilmesi gereken çikolatalı
Cake Pops üzerindeki fazla çikolatanın sirkelenmesidir
ve Cake pops çubuklarının erimiş çikolataya değmemesine dikkat edilmesidir.Cake
pops çubuğunu işaret parmağınıza hafif vurarak fazla çikolatayı silkeleyiniz.
*Cake
popslar daha önceden buzlukta hafif donduğu için çikolatanın kuruma işlemi kısa
sürecektir.
5. Çikolatalı Cake Popslarin beyaz pudra şekerli sos / royal ıcıng ile süsleme yapılması düşünülüyorsa 1 adet
yumurta beyazı ve 220 gr. kadar pudra şekerini çırpıcının yüksek devri ile
çırpın. Yumurtanın büyüklüğüne göre pudra şekeri miktarı az geldiği düşünülüyorsa
30 gr. daha ekleyerek kıvamını belirleyiniz.
Çikolata
kaplı Cake popları royal ıcıng veya sadece dekoratif pasta süsleme şekerleri
ile dilediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com