Tahinli
Cevizli Çıtır Çantalar
Malzemeler:
·
500 gr. baklavalık yufka
·
300 gr. tahin
·
250 - 300 gr. toz halinde ceviz içi
·
1 - 2 çay kaşığı tarçın
·
1 - 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
·
6 - 8 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için:
·
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Derin bir kapta tahin , zeytinyağı, tarçını
karıştırın.
Cevizi blender yardımı ile toz haline getirin.
Çalışma tezgahına iki adet baklavalık yufka serin.
Yufkaları bir mutfak fırcası yardımı ile tarçınlı tahini sürerek kaplayın.
Tahinle kaplanan yufkaların üzerine istenilen
miktarda toz şeker ve bol toz ceviz serpiştirin.
1 veya 2 adet yaprak yufka ile tahinli
cevizli yufkaları kapatın.
Tahinli Cevizli Çıtır çantaların büyük görünümde olması isteniyorsa dikdörtgen
şeklindeki yufkaları dörde , küçük çıtır çantalar elde edilmek isteniyorsa
sekize bölerek kare şeklindeki tahinli cevizli yufkaları köşelerinden yukarı
doğru çanta şeklini vererek kapatınız.
Pişme esnasında Tahinli cevizli çıtır çantaların
açılmaması için temiz bir mutfak ipliği ile
ipliği bol bırakarak bağlayınız.* Tahinli cevizli çıtır çantalar piştikten
sonra ipliği ayırınız.
Malzemeler bitene kadar işleme devam edin.
Önceden ısıtılmış 175 - 180 derecelik fırında
Tahinli Cevizli Çıtır Çantaları yaklaşık 20 - 25 dakika altın sarısı renginde
pişirin.
Tahinli Cevizli Çıtır Çantaların daha parlak
görünümle sunumu yapılması isteniyorsa hazırlanacak bir şerbet ile püskürtme yöntemi uygulanarak parlatılabilir
veya sadece pudra şekeri serperek sunuma hazırlanır.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com