Malzemeler:
·
160
gr. tereyağı / margarin
·
2
adet yumurta sarısı
·
100
- 120 gr. elenmiş pudra şekeri
·
140
gr. elenmiş un
·
2 -
3 yemek kaşığı kakao
·
1
fiske tuz
·
1
paket vanilya şekeri
·
Yarım
çay kaşığı portakal / mandalina suyu
·
4
- 5 damla portakal aroması
·
1
fiske karanfil
Süslemek
için:
·
100
gr. bitter çikolata kuvertür
·
Kırılmış
Fındık / fıstık veya dekoratif şekerlemeler vb.
Hazırlanışı:
Derin
bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağı / margarin, 2 adet yumurta sarısı,
elenmiş un, elenmiş pudra şekeri ve diğer malzemeleri de ekleyerek el ile yumuşak kıvamda kakaolu kurabiye hamurunu kısa bir süre yoğurun.
Unun
kalitesine göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 10 - 20 gr. kadar daha
un ilave ediniz.
Pasta
kreması süsleme torbasının ucuna geniş çaplı yıldız şeklinde bir uç yerleştirin.
Fırın
tepsisine yanmaz kağıt döşeyin.
Fırını
180 derece de önceden ısıtın.
Kakaolu
Kurabiye hamurunu Pasta kreması süsleme
torbasına alarak sıkma yöntemi ile kurabiyeleri aralıklar bırakarak tepsiye döşeyin.
Kurabiye
hamurunun artması durumunda iki tepsi kakaolu kurabiye hazırlayınız.
Önceden
180 derece ısıtılmış fırında kakaolu kurabiyeleri yaklaşık 15 dakika pişirin,
soğuması için dinlendirin.
Bitter
çikolata kuvertürü benmari usulü eritin, kurabiyelerin orta kısımlarını eritilmiş
çikolata , fındık / fıstık veya dekoratif pasta şekerleri ile süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com