Portakallı Kokos Kurabiye
- 1 büyük fincan doğal esmer şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 7- 8 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
- 250 gr. tereyağı / margarin (oda sıcaklığında)
- 3 adet yumurta sarısı (M)
- 400 - 450 gr. elenmiş un
- 1 fiske tuz
- 1 adet vanilya şekeri
- 2 çay kaşığı kabartma tozu (üzerindeki tepeyi alınız)
- 3 - 5 yemek kaşığı süt
* Şeker miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1 yemek
kaşığı pudra şekeri ekleyiniz.
Süslemek için:
- 200 gr. pudra şekeri
- 1 adet portakal kabuğu rende tozu
- 2 - 4 yemek kaşığı sıcak su
Hazırlanışı:
Portakalı
sıcak su ile yıkayarak kurulayın ve rendeleyin.
*Hazır portakal kabuğu rendesi de kullanılabilir.
Derin bir kapta 7 - 8 yemek kaşığı hindistan cevizi
rendesi, doğal esmer şeker ve portakal kabuğu rendesini blender yardımı ile öğüterek mümkün olduğu kadar
malzemeleri toz haline getirin.
Ayrı derin bir
kapta oda sıcaklığında tereyağı / margarin, daha önceden toz haline getirilen doğal
esmer şeker ve portakal kokulu hindistan cevizi rendesini , 1 fiske tuz, 1
paket vanilya şekerini mutfak robotu veya bir çırpıcı yardımı ile yüksek
devirde çırpın.
Yumurta sarılarını tek tek ilave ederek hamuru karıştırma işlemine
devam edin.
Önce 400 gram elenmiş unu Portakallı
Kokos Kurabiye hamuruna ekleyip çırpıcının devirini düşürerek veya hamur
karışma uçlarını takarak hamuru düşük devirde malzemeler birbirinin içine
geçene dek karıştırın.
Un miktarının az geldiği düşünülüyorsa yaklaşık 50
gr. elenmiş un daha ekleyiniz.
Hamurun pasta krema süsleme torbası ile sıkılması aşamasında
kolay çalışabilmesi için yumuşak bir hamur olması gerekmektedir bu nedenle hamura
3 - 5 yemek kaşığı kadar süt ilave ediniz.
Fırın tepsisine yanmaz kağıt yerleştirin.
Pasta krema süsleme torbasına geniş yıldız şeklinde
bir uç yerleştirin.
Hamuru pasta krema süsleme torbasına alarak, sıkma
yöntemi ile zik zak şeklinde (aşağıya
doğru çizgileri daraltarak adeta üçgen şekli...) veya arzu edilen şekillerde , tepsiye
aralıklar bırakarak sıkınız.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında Portakallı Kokos Kurabiyeleri yaklaşık 20 - 25 dakika
pişirip soğuması için dinlendirin.
Pudra şekeri, portakal kabuğu rende tozu ve sıcak su
ile hazırlanan portakal kokulu şekerli sosu bir fırça veya kaşık yardımı ile Portakallı Kokos Kurabiyelerin üzerine serpiştirme
yöntemi ile süsleyin.
Portakallı
Kokos Kurabiyelerin yaklaşık 1 gün kapalı kaplarda dinlendikten sonra tüketilmesi
lezzete daha farklı bir tad katacaktır.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com