Malzemeler:
·
80 gr. tereyağı / margarin
·
1, 5 - 2
küçük kahve fincanı tozşeker (80 gr.)
·
1 paket vanilya şekeri
·
1 fiske tuz
·
1 küçük çay kaşığı kabartma tozu
·
limon kabuğu rendesi veya 5 -6 damla limon aroması
·
2 adet yumurta
·
1 yemek kaşığı süt + portakal suyu
·
125 gr. un
·
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
Puding :
350 - 400 ml.. süt
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket bourbon vanilyalı hazır puding (500 ml. süt
için)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya şekeri
Süslemek için:
Mavi Yemis (Bluberry) vb. taze meyveler
Şerbet
Hazırlanışı:
1. Derin bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, 1 paket
vanilya şekeri ve tozşekerini çırpıcının yüksek devri ile krema halini alana
kadar çırpın. Önce karışıma 1 adet yumurta ve 1 fiske tuz ekleyip çırpma işlemine
devam edin.
Yumurtalı tereyağlı şekerli kremaya ikinci
yumurtayı da ekleyip pürüzsüz bir krema halini alana kadar tartolet hamurunu
çırpın.
Tartolet kremaya
limon kabuğu rendesi veya 5 . 6 damla limon aroması, 125 gr. elenmiş un,
kabartma tozunu ve mısır nişatasını ekleyerek tartolet hamurunu kısa bir süre
çırpıcının düşük devri ile karıştırın.
Tartolet hamurunun katı olması durumunda 1 yemek
kaşığ kadar süt / portakal suyunu hamura ilave edip tahta bir kaşık veya mutfak
spatulası ile hamuru karıştırın.
Tartolet kalıplarını yan yüzeyleri de dahil
yağlayıp unlayın.
Tartolet hamurunu kalıplara paylaştırın.
190 - 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında
tartoletleri yaklaşık 20 - 25 dakika pişirin.
Sıcak tartolet kaliıplarını nemli bir bezin
üzerinde soğutup tartoletleri kalıptan çıkarıp dinlendirin.
2. Puding paketinin üzerindeki tarif uyarınca
yaklaşık 2 yemek kaşığı tozşeker veya arzu edilen tadta ancak 350 - 400 ml süt
kullanarak vanilyali pudingi hazırlayın.
Pişen pudinge 1 paket vanilya şekeri ve 1 tatlı
kaşığı tereyağı ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın, ılıması için
dinlendirin.
Daha önceden hazırlanan tartoletleri puding ve
şerbetle parlatılmış mavi yemiş vb. meyvelerle süsleyin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com