Malzemeler:
·
230 gr. tereyağı / margarin
·
1 - 1, 5 küçük fincan tozşeker
·
1 küçük kahve fincanı doğal esmer şeker
·
1 küçük kahve fincanı süt
·
1 paket vanilya şekeri
·
1 adet limon kabuğu rendesi
·
1 paket kabartma tozu
·
1 paket vanilya aroması veya 1 adet vanilya doğal çubuğu özü
·
1 fiske tuz
·
3 adet yumurta (M)
·
250 - 300 gr. elenmiş un
·
50 gr. mısır nişastası
Süslemek
için:
·
200 gr. bitter çikolata kuvertür
·
Dekoratif pasta süsleme şekerlemeleri vb.
Hazırlanışı:
Küçük
bir tencerede tereyağını / margarini
kaynatmamaya özen göstererek eritin.
Doğal
vanilya çubuğu özü veya 1 paket vanilya aromasını tereyağı/ margarin ile
karıştırın soğuya yakın ılıması için bekletin.
Derin
bir kapta tozşeker, dogal esmer şeker, vanilya şekeri limon kabuğu rendesi, 1
fiske tuzu harmanlayıp erimiş vanilya aromalı tereyağı şeker ile çırpıcının
yüksek devrinde şekerler eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Yumurtaları
sade kek hamuruna tek tek ekleyerek her yumurta için yaklaşık 3 - 4 dakika
kadar daha çırpma işlemine Sade Kek hamuru pürüzsüz bir krema halini alana
kadar devam edin.
Sade
Kek hamuruna süt, elenmiş un, kabarma tozu ve mısır nişastasını ekleyerek
çırpıcının düşük devri ile malzemeler birbirine
karışana dek kısa bir süre çırpın, karıştırma işlemine daha sonra tahta
kaşık veya mutfak spatulası ile devam edin.
Yumurtanın
büyüklüğüne veya unun kalitesine göre Sade Kek hamuruna önce 250 gr. un
ekleyiniz , kıvamın cıvık olması durumunda 50 gr. kadar daha un ilave ediniz.
Kek
kalıbını erimiş tereyağı / margarin ile yağlayıp ince çekilmiş galeta unu ile
kaplayın.
Önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında Sade Keki yaklaşık 35 - 40 dakika pişirin.
Fırından
çıkan Sade keki kalıbı ile beraber içerisinde soğuk su bulunan başka bir kabın
içerisinde soğutup dinlendirin. Bu işlem Kekin kalıptan rahatlıkla çıkması için
yardımcı olacaktır.
200 gr.
bitter çikolata kuvertürü benmari usulü eritip soğuyan Sade Keki erimiş çikolata
ve dekoratif pasta süsleme şekerlemeler vb. ile süsleyin.
Afiyet
olsun , kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com