Limonlu Yoğurtlu Cheesecake
*Taban Hamursuz
Malzemeler:
·
125 gr. tereyağı /
margarin
4 adet yumurta
4 adet yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
Yarım su bardağı pudra şekeri
·
1 paket bourbon vanilya şekeri
·
1 paket limonlu şeker
tozu veya 1 adet limonun kabuğu rendesi
·
Yarım adet limon suyu
·
3 damla vanilya aroması
·
1 su bardağı süzme yoğurt
·
500 gr. labne peyniri
·
1 paket vanilyalı puding
tozu
·
2 yemek kaşığı mısır
nişastası (üzerindeki tepeyi alınız)
·
4 adet kedi dili bisküvi
Hazırlanışı:
4 adet kedi dili bisküviyi blender yardımı veya el ile toz haline
getirin, daha sonra kullanılmak üzere
ayırın.
1 bardak süzme yoğurdu yarım adet limon
suyu ile karıştırıp ayırın.
Derin bir kapta 125 gr. oda sıcaklığında
tereyağını margarini, 1 su bardağı tozşeker, yarım su
bardağı pudra şekeri, 1 paket bourbon vanilya şekeri , 1 paket limon şekeri
tozu veya 1 adet limon kabuğu rendesini çırpıcının yüksek devri ile şekerler
eriyene ve krema halini alana dek çırpın.
Hazırlanan şekerli tereyağlı /
margarinli kremaya önce 1 adet yumurta ekleyerek çırpın.
Her yumurta için yaklaşık 3 - 4 dakika
kadar çırpma işlemine devam edin.
Hazırlanan Cheesecake kremaya limonlu
süzme yoğurt, 5oo gr. labne peyniri, 1 paket vanilyalı puding tozu, 2 yemek
kaşığı mısır nişastasını (üzerindeki tepeyi alınız) ve 3 damla kadar vanilya
aromayı ekleyerek kısa bir süre daha malzemeler birbirinin içerisine girene ve pürüzsüz bir Cheesecake hamuru elde edene
kadar kısa bir süre düşük devirde hamuru karıştırın.
26
ve 28 cm `lik kilitli kek kalıbının tabanına yanmaz kağıt yerleştirin.
Kalıbın kenarlarını yağlayın.
Yağlanmış kalıbın yan yüzeylerini daha
önceden toz haline getirilen kedi dili bisküvi tozu ile kaplayın, kalıptan
artan kedi dili bisküvi tozunu Cheesecake hamuruna ekleyip tekrar kısa bir süre
hamuru karıştırın ve Cheesecake hamurunu kalıba döşeyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında
Tabansız Limonlu Yoğurtlu Cheesecake `ki yaklaşık 50 - 60 dakika pişirin.
Cheesecake `kin pişmesine yakın fırını
özellikle Cheesecake`kin üst tabanının yanmaması için kontrol edin, üst tabanda
kızarma işlemi tamamlanmış ise yanmaması
için yanmaz kağıt vb. ile kapatıp pişirme işlemine 20 dakika kadar daha devam
ediniz.
Limonlu Yoğurtlu Cheesecake`ki pudra şekeri , meyveli soslar vb. ile süsleyerek ılık veya soğuk olarak
servis edin.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com