Çilekli
Puding
*
6 - 8 kişilik
Malzemeler:
·
450 ml. süt
·
4 adet yumurta sarısı
·
200 ml. sıvı krema
·
1 yemek kaşığı mascarpone
(isteğe bağlı)
·
1, 5 - 2 küçük kahve fincanı
tozşeker
·
2 paket vanilya şekeri
·
2 yemek kaşığı pudra şekeri
·
1 yemek kaşığı salep tozu
·
1 dilim kuru bergamot veya
limon kabuğu
·
Yarım limon kabuğu rendesi
·
1 paket sıvı krema sıkıştırıcı
toz
·
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
·
750 gr. kadar taze çilek
·
Taze nane yaprakları
·
1 - 2 tatlı kaşığı kırmızı tart
jöle
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede 450 ml. süt, 1 yemek kaşığı salep
tozu, 1 küçük dilim kurutulmuş bergamot veya 1 dilim limon kabuğu (beyaz
kısmını limon kabuğundan ayırınız), 1 paket vanilya şekerini hafif kaynatıp
ocağı kapatın, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat sütü soğuya
yakın ılıması için dinlendirin.
Ayrı derin bir kapta 4 adet yumurta sarısı, 1, 5 - 2 küçük
kahve fincanı tozşeker , 1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler
eriyene ve şekerli yumurtalar açık renkte krema halini alana dek çırpın.
Şekerli yumurtalı kremaya 2 yemek kaşığı mısır nişastası
ekleyip kremayı çırpma işlemini sürdürün.
Daha önceden limon ve salep tozu ile kaynayıp
dinlendirilen sütü ince tel bir süzgeçten süzerek yavaş yavaş şekerli yumurtalı
kremaya ekleyin, çırpıcının düşük devri ile malzemeleri kısa bir süre çırpın.
Puding kremayı uygun teflon vb. bir tencereye
aktarın, çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak puding
kıvamını alana dek pişirin.
Pudingi ince tel bir süzgecten geçirin, yarım adet
limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın, dinlenmesi için yaklaşık 1 saat
bekleyin.
Küçük uygun bir kapta 200 ml sıvı kremayı , 2 yemek
kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya şekeri ve 1 paket krema sıkılaştırıcı toz
ile sertleşene kadar çırpın.
Daha önceden dinlenen puding kremayı , çırpılmış sıvı
krema ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı mascarpone ile karıştırıp kısa bir
süre çırpıcının düşük devri ile çırpın. Puding Kremayi kisa bir süre
dinlendirin.
Bardak, kadeh vb. uygun kaplara temizlenmiş ve
dilimlenmiş çilekleri istenilen şekillerde yerleştirip, puding kremayı döşeyin.
Puding kremanın üzerini temizlenmiş çilekler ve hazırlanan
çilek jöle sos ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
*Çilek Jöle: Küçük bir tencerede 7 - 8
adet çilek, 1 yemek kaşığı kadar toz seker , 1 tatlı kaşığı kadar jöle tozu ve
az miktarda su ile çilek sosu pişirin, blender vb. yardımı ile çilekli sosu
püre haline getirin, gerekli görülürse çilekli sosu ince tel bir süzgeçten geçirin.
*İsteğe bağlı olarak puding aralarına beze , bisküvi vb.
yerleştirilebilir.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com