Bezeli
Blueberry / Yaban Mersinli Puding
*
6 - 8 kişilik
Malzemeler:
·
450
ml. süt
·
4
adet yumurta sarısı
·
200
ml. sıvı krema
·
1
yemek kaşığı mascarpone (isteğe bağlı)
·
1,
5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker
·
2
paket vanilya şekeri
·
2
yemek kaşığı pudra şekeri
·
1
yemek kaşığı salep tozu
·
1
dilim kuru bergamot veya limon kabuğu
·
Yarım
limon kabuğu rendesi
·
1
paket sıvı krema sıkıştırıcı toz
·
2
yemek kaşığı mısır nişastası
Süslemek için:
·
8
-10 adet Beze (hazır eya ev yapımı)
·
1 küçük
kase taze yaban mersini / blueberry
·
1
küçük paket kırmızı tart jöle toz (12 gr)
·
2
yemek kaşığı kadar tozşeker
·
1
paket vanilya şekeri
Hazırlanışı:
Derin
bir tencerede 450 ml. süt, 1 yemek kaşığı salep tozu, 1 küçük dilim kurutulmuş
bergamot veya 1 dilim limon kabuğu (beyaz kısmını limon kabuğundan ayırınız), 1
paket vanilya şekerini hafif kaynatıp ocağı kapatın, tencerenin kapağını
kapatıp yaklaşık yarım saat sütü soğuya yakın ılıması için dinlendirin.
Ayrı
derin bir kapta 4 adet yumurta sarısı, 1, 5 - 2 küçük kahve fincanı tozşeker ,
1 paket vanilya şekerini çırpıcının yüksek devri ile şekerler eriyene ve
şekerli yumurtalar açık renkte krema halini alana dek çırpın.
Şekerli
yumurtalı kremaya 2 yemek kaşığı mısır nişastası ekleyip kremayı çırpma
işlemini sürdürün.
Daha önceden limon ve salep tozu ile kaynayıp
dinlendirilen sütü ince tel bir süzgeçten süzerek yavaş yavaş şekerli yumurtalı
kremaya ekleyin, çırpıcının düşük devri ile malzemeleri kısa bir süre çırpın.
Puding kremayı uygun teflon vb. bir tencereye aktarın,
çok kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak puding kıvamını alana
dek pişirin.
Pudingi ince tel bir süzgecten geçirin, yarım adet
limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırın, dinlenmesi için yaklaşık 1 saat
bekleyin.
Küçük uygun bir kapta 200 ml sıvı kremayı , 2 yemek
kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya şekeri ve 1 paket krema sıkılaştırıcı toz
ile sertleşene kadar çırpın.
Daha önceden dinlenen puding kremayı , çırpılmış sıvı
krema ve isteğe bağlı olarak 1 yemek kaşığı mascarpone ile karıştırıp kısa bir
süre çırpıcının düşük devri ile çırpın. Puding Kremayi sogumasi icin
buzdolabinda dinlendirin.
Blueberry
Jöle:
Küçük
bir tencerede 1 kase blueberry / yaban mersini, 2 yemek kaşığı kadar toşseker , 1 tatlı kaşığı
kadar jöle tozu (12 gr.) ve az miktarda su ile blueberry / yaban mersini sosu
pişirin, blender vb. yardımı ile blueberry / yaban mersini sosu püre haline
getirin.Ilıması için dinlendirin.
Soğuk Puding Krema ile Blueberry sosu karıştırın.
Küçük kavanoz , bardak, kadeh vb. tabanına 1 er adet
beze yerleştirin.
Blueberry / yaban mersinli pudingi kaplara
paylaştırın.
Ufalanmış beze parçaları ve taze blueberry / yaban mersini ile Bezeli
Blueberry Pudingi süsleyin
.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com