Karpuzlu Yoğurt
Malzemeler:
·
1,5 - 2 çay bardağı karpuz suyu (1
büyük dilim karpuz )
·
400 - 450 gr. kaymağı alınmış sade yoğurt
·
5 - 6 yemek kaşığı doğal esmer şeker
·
4 adet kırmızı yaprak jelatin
Süslemek
için:
·
Taze karpuz dilimleri
·
Taze nane yaprağı
Hazırlanışı:
Sade
yoğurdun kaymağını ayırın ve suyunu
süzün.
Jelatinleri
yumuşayabilmesi için soğuk su bulunan bir kabın içerisinde bekletin.
Derin
bir kapta, 1,5 - 2 çay bardağı karpuz suyu, sade yoğurt ve 5 - 6 yemek kaşığı doğal esmer şekeri çırpıcının yavaş devri ile
veya el çırpıcısı ile şekerler
eriyinceye dek pürüzsüz bir şekilde kısa bir süre çırpın.
Eriyen
jelatinlerin suyunu el ile sıkıp küçük bir kapta kısa bir süre kısık ateşte eritin.
Jelatinlerin yoğurt bulunan derin kapta tekrar
donmaması için önce bir kaç kaşık yoğurt i ile karıştırdıktan sonra derin
kaptaki şekerli yoğurt ile tekrar kısa bir
süre çırpın.
Karpuz
suyu ile hazırlanan şekerli yoğurdu iki üç defa ince tel süzgeçten geçirin.
Cam
kase veya bardak vb. kaplara karpuzlu yoğurdu paylaştırın.
Karpuzlu
yoğurdu 2 - 3 saat kadar buzdolabında
dinlendirin.
Karpuzlu
Yoğurdu taze karpuz dilimleri ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
Afiyet
olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com