Dorayaki / Japon Pankek
8 kişilik
Malzemeler:
·
2 adet yumurta (M)
·
1 küçük kahve fincanı tozşeker
·
4 - 5 damla vanilya aroması vb.
·
4 - 5 damla limon aroma vb.
·
1 çay kaşığı kabartma tozu
·
1 tatlı kaşığı doğal beyaz bal (diğer bal çeşitleri de kullanılabilir)
·
1 yemek kaşığı süttozu
·
1 küçük kahve fincanı su
·
110 - 120 gr. elenmiş un
Hazırlanışı:
Derin
bir kapta yumurtaları ve tozşekeri el çırpıcısı ile kısa bir süre çırpın.
Elenmiş
un, mümkünse doğal beyaz bal, süt tozu, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve suyu şekerle
çırpılan yumurtalara ekleyip çırpıcının orta devri ile pürüzsüz bir akıcı krema
elde edene kadar kısa bir süre çırpın.
Dorayaki
pankek kremayı yaklaşık 30 dakika
dinlendirin.
Tabanı kalın
teflon vb. bir tavayı önce yükseğe yakın bir derecede hafif mutfak peçetesiyle yağlayarak
ısıtın. Daha sonra ocağın ısısını orta dereceye getirin.
*Dorayaki
Pankekleri hazırlarken her seferinde Dorayaki pankek krema hamurunu tahta bir kaşık
vb. ile karıştırın.
*Kepçe veya küçük fincan vb. yardımı ile tavaya
hamuru döşerken sadece merkez olmak üzere hamuru bırakın.
* Dorayaki
pankekin üzerinde kabarcıklar oluşunca diğer yüzeyini çevirerek kızartın.
*Dorayakileri
kolay çevirebilmek için geniş bir spatula vb. araç kullanınız.
İsteğe bağlı
olarak dorayakiler Japon usulü aralarına çikolatalı krema, reçel vb. tatlandırıcılar
sürülerek sandviç şeklinde de hazırlanılabilir.
Afiyet
olsun, kolay gelsin!