Çikolatalı
Salam
Malzemeler:
·
180 - 200 ml.sıvı krema
·
200 gr. bitter çikolata
·
1 fiske tarçın
·
3 - 5 damla rum aroma (isteğe bağlı)
·
3 - 5 damla portakal aroması (isteğe bağlı)
·
400 gr. marzipan hamuru
·
1 paket petibeur bisküvi
Süslemek
için:
·
Şeker hamuru (fondant ) / beyaz
Hazırlanışı:
1. 200
gr. bitter çikolatayı veya kuvertürü iri olarak rendeleyin.
Küçük
bir tencerede sıvı kremayı isteğe bağlı olarak aromaları da ekleyerek
kaynatmadan ısıtın.
Önceden
200 gr. marzipan hamurunu küçük küp şeklinde doğrayın veya iri rendeleyiniz
Sıcak
sıvı krema, rendelenmiş çikolata ve 200 gr. marzipan hamurunu marzipan hamuru
ve çikolatalar sıvı kremaya özdeşlene kadar karışırın.
Hazırlanan
çikolatalı ganajı yaklaşık 1 gün buzdolabında ağzı kapalı bir kapta
dinlendirin.
2. Tekrar
200 gr. marzipanı küçük küp seklinde doğrayın daha önceden hazırlanan
çikolatalı ganaja ekleyin ve bir el blenderi ile çikolatalı salam malzemesini
pürüzsüz bir şekilde ezin.
Petitbeur
bisküvileri iri veya istenilen büyüklükte el ile kırın. Kırılmış petibeur
bisküvileri de çikolatalı salam hamuruna ekleyip rulo seklinde bir streç filme
sarın.
Çikolatalı
salamı yaklaşık 1 gün buzdolabında dinlendirin.
Çikolatalı
salamı önce beyaz renkli bir şeker hamuru ile kaplayarak ince dilimler halinde
servis ediniz.
Afiyet
olsun, kolay gelsin.
PastalarTatlilar.com