Baharatlı
Kurabiye
Malzemeler:
·
130 - 140 gr. tereyağı / margarin
·
3 adet yumurta sarısı (M)
·
1 , 5 küçük kahve fincani
tozseker
·
1 fiske muskat cevizi rendesi
·
1 fiske limon kabuğu rendesi
·
3 çay kaşığı tarçın (üzerindeki
tepeyi alınız)
·
1 küçük çay kaşığı karanfil tozu
(üzerindeki tepeyi alınız)
·
1 küçük çay kaşığı kabartma tozu
(üzerindeki tepeyi alınız)
·
220 - 250 gr.elenmiş un
·
1 - 2 tatlı kaşığı mısır
nişastası
Hazırlanışı:
Derin bir kaba yumurta sarılarını ve küp şeklinde kesilmis soğuk tereyağı /
margarin , tozşeker, tarçın, karanfil tozu, muskat cevizi rendesi , limon kabuğu
rendesi ve önce 220 gr. elenmiş unu ekleyerek el ile baharatlı kurabiye hamurunu
malzemeler birbirinin içerisine geçene dek yoğurun.
*Yumurtanın büyüklüğüne veya unun kalitesine göre un
miktarının az geldiği düşünülüyorsa bir miktar daha elenmiş un ekleyiniz.
Baharatlı kurabiye hamurunu 1 - 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
ile kaplayın, temiz bir folyoya sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
Çalışma tezgahına bir miktar un serpin ve hamuru
istenilen kalınlıkta açın.
*Rahat çalışabilmek ve tüm hamurun yumuşamaması için önce
hamur miktarının yarısı ile çalışmanız önerilir. Baharatlı hamurun geri kalan
kısmını buzdolabında bekletin.
Kurabiye kesme kalıpları ile hamura istenilen
şekilleri verin, yanmaz kağıt döşenmiş bir fırın tepsisine aralıklar bırakarak
baharatlı kurabiyeleri yerleştirin.
Baharatlı kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Baharatlı kurabiyeleri soğuduktan sonra hazırlanan
Royal Icing ve dekoratif pasta süsleme şekerlemeleri
ile kaplayın.
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com