I LOVE BAKLAVA MUFFIN
Malzemeler:
- 8-10 adet baklavalık yufka
- 250 gr. tereyağı / margarin
- 400 gr. ince çekilmis ceviz içi
- 2 yemek kaşığı toz şeker (üzerindeki tepeyi alınız)
Şerbet:
- 3 su bardağı
toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Süslemek için:
- Dondurma çeşitleri
- Kakao
- Meyve
*Silikon vb.
Muffin kek kalıbı
Hazırlanışı:
Ceviz içini mutfak robotunda ince bir şekilde öğütüp
iki yemek kaşığı toz seker ile harmanlayın.
100 gr. tereyağını eritin.
Bir fırça yardımıyla muffin kalıplarını tereyağı ile bolca yağlayın.
Yufkayı çalışma tezgahına serin , oklavanın ucuna sarın.
Fırça ile az miktarda birkaç yerine yağ gezdirin.
Çekilmiş ceviz içini oklava hizasında serpiştirip
yufkayı sarın, bu işlemi yufkanın tamamını oklavaya sıkıca sarana kadar tekrarlayın.
Ceviz içi ile sarılmış yufkayı oklavanın iki ucundan
ortaya doğru büzün.
Büzülmüş yufkayı iki ucundan birleştirip yağlanmış
muffin kalıplarına yerleştirin.
*Muffin kalıplarının ağız çapı küçük ise büzülmüş
cevizli yufkayı ortadan keserek iki adet
“I Love Baklava” elde edilebilir.
150 gr. tereyağını eritip Muffin kalıplarına
yerleştirilen baklavaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40-50
dakika kadar I Love Baklavalar altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
Pişen “I Love Baklavaları” muffin kalıplarından
çıkarıp soğuması için dinlendirin.
3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ve 1 çay
kaşığı kadar limon suyu ile pişirilen şerbeti ılıtın.
Derin bir kabın içerisinde ılık şerbeti I LOVE Baklava
Muffinlerin üzerine gezdirin.
Üzerini dondurma , meyveler ile süsleyin.
Dondurmalı Baklavam,
Şerbetli sevincim
Cevizim,
Her şeyim,
Bir çay içer misin, yoksa kahve mi ?
Aşksız geçecek günlerim öyle mi?
I Love Baklava!
I LOVE BAKLAVA MUFFIN / PastalarTatlilar.com
I LOVE BAKLAVA MUFFIN / PastalarTatlilar.blogspot.com
Geleneksel tadı bozmadan yapılan „I Love Baklava Muffin“ gurme lezzet dostlarına afiyet bal şeker olsun!
Kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com