* 6 Kişilik
Malzemeler:
- 125. gr.elenmiş un
- 1-2 yemek kaşığı ince toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 fiske küçük hindistan cevizi rendesi / muskat
- 1 bıçak ucu limon kabuğu rendesi
- 250 ml yagsız süt
*30-50 gr.
tereyağı
veya margarin
Hazırlanışı:
Derin bir
kapta un,vanilya şekeri,
toz şeker,
2 adet yumurta, tuz ve hindistan kabuğu
rendesi /muskat, limon
kabuğu
rendesini çırpıcı
yardımıyla
malzemeler birbirine karışana
kadar çırpın.
Karışıma
yavaş
yavaş
sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvama
gelinceye kadar çırpın.
Krep
Hamurunu yaklaşık
30 dakika dinlendirin.
Geniş
ve yanmaz tavayı
kızdırın.
Tavayı
çok
ince bir şekilde
tereyağı /margarin
ile yağlayın.
Krep
hamurunu kepçe
vb. ile eşit
miktarda ve çok
ince bir şekilde
tavanın
yüzeyine yayın.
Tatlı
Krepin her iki tarafı
altın
sarısı
şeklinde
kızarana
kadar çevirerek
pişirin.
Muzlu
Krep, Çikolatalı
Krep, Reçelli
Krep , Çilekli
Krep,
Elmalı
Krep, Yoğurtlu
Krep, Vanilya
Soslu
Krep, Dondurmalı
Krep vb. gibi çeşitli
malzemelerle Krepleri servise
hazırlayın ya da sadece pudra şekeri ile süsleyin.
Bana krep
Sana krep
Tatlı Krep
Tavada hoplaaa!
Nefis bir tad, Harika bir tarif!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com