8 Mayıs 2012

Kupta Çilekli Milföy


Kupta Çilekli Milföy

Malzemeler:
  • 12 adet kare milföy
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 yemek kaşığı susam
Krema
  • 500-600 gr. Çilek
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 - 4 yemek kaşığı ince toz şeker
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 fiske tarçın
  • 250-300 gr. sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerini süslemek için:

  • Pudra şekeri
  • Çilek
  • *Silikon Muffin Kalıbı
Hazırlanışı:

1. Silikon muffin kalıplarını yağlayın.

Kare şeklindeki milföy hamurlarına yumurta akı sürüp muffin kalıplarına  yerleştirin.

Tabanlarını çatal yardımıyla bir kaç yerinden delin.

Kalıba yerleştirilen milföy hamurunun kalıptan taşmaması için ortalarına (iç) yanmaz kağıttan daire şeklinde kalıplar kesip yerleştirin. Ağırlık yapması için de kuru baklagil vb. ağırlık yerleştirin.


Üzerlerine susam serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 200 -220 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

Pişen milföyleri soğuması için dinlendirin , içlerindeki ağırlık ve yanmaz kağıdı alın.

2. 500-600 gr. kadar taze çileği temizleyip yıkayın.

Blender yardımıyla pürüzsüz bir sıvı püre haline gelene kadar ezin.

Sıvı halindeki çilek püresine  puding tozu , toz şeker ve 1 paket vanilya şekerini ilave edip sürekli karıştırarak pişirin.

Çilekli pudinge bir fiske tarçın ilave edip soğuması için dinlendirin.

250 -300 gr. sıvı  kremayı, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket vanilya şekeri ile çırpın.

3. Çilekli puding ve çırpılmış kremayı tahta bir kaşıkla yavaş hareketlerle hafif karıştırın.

Çanak şeklinde pişen milföylerin ortalarını çilekli krema ile doldurup  cam kuplara yerleştirin.


Kupta Çilekli Milföylerin üzerlerini yarım çilek ve pudra şekeri ile süsleyin.

Pudingle kremayı karıştırıyorum.

Milföyle barıştırıyorum

Şans işte!

Kupta Çilek kokulu  Milföyleri

Hemen

Ben atıştırıyorum.

Harikaaaa!

Afiyet olsun,kolay gelsin!
                                                        
                             PastalarTatlılar.com



















Popüler Tarifler