Kavun Lokma
Malzemeler:
Kavun Lokma
Hamuru:
- 2 adet
yumurta (M)
- 1 su
bardağı elenmiş un
- 150
-160 gr. yoğurt
- Yarım paket
kabartma tozu
- 1 çay
kaşığı ince toz şeker
- 1
fiske tuz
- Kavun
dilimleri
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Süslemek için:
- Pudra şekeri, tarçın, dondurma vb.
Hazırlanışı:
1. Yumurtalar, yoğurt, tuz, ince toz şeker , kabartma tozu ve elenmiş unu
derin bir kapta çırpıcının orta devrinde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar kavun
lokma hamurunu çırpın.
Hamurun kıvamı lokma tatlısı hamuru kıvamında olmalıdır. Unun kalitesine
göre un miktarının az geldiği düşünülüyorsa 1-2 yemek kaşığı kadar daha un
eklenilmelidir.
Kavunu çekirdeklerini ve kabuğunu ayırarak dilimleyin.
Derin bir kapta ayçiçek yağını kızdırın.
Kavunu veya kavun dilimlerini ızgara
şiş yardımıyla kavun Lokma hamuruyla kaplayıp bol kızgın yağda kızartın.
İsteğe bağlı olarak Kavun Lokmaları, tarçın, pudra şekeri veya kavunlu-vanilyalı
dondurma ile süsleyin.
Kavun çok sulu ise önce mısır unu ile daha sonra Kavun Lokma hamuru ile
kavun dilimlerini kaplayarak kızartmanız önerilir.
Kavun Kızartma ?
Olur.
Kızartma Kavun?
Olur olur…
Olur olur…
Kavun Lokma Harika olur!
Mis kokulu, pudra şekerli Kavun Lokma!
Afiyet olsun, kolay gelsin!
PastalarTatlilar.com